Het Bulgaarse bedrijf Thrax zal haar nieuwste platenspeler Yatrus tentoonstellen op de XFI Premium Audio Show. Ze werd eerder dit jaar aangekondigd met de slogan ‘The analog source you have been waiting for is here today’. En ze werd met veel enthousiasme onthaald: heel wat merken hadden op de High End Beurs in München de Yatrus gekozen als analoge bron.

In de tien jaar tijd dat het Bulgaarse bedrijf bestaat, is de reputatie sterk gegroeid en hebben ze heel wat positieve feedback en reviews mogen ontvangen. Dit jaar wilden ze er nog een stapje bovenop doen met de Yatrus platenspeler.

De €10.000-kostende platenspeler maakt gebruik van een trillingvrije, direct aangedreven borstelloze gelijkstroommotor met geïntegreerde lager voor een soepele draaibeweging. De motor zorgt niet alleen voor het elimineren van bijgeluiden, maar is ook onderhoudsvrij. Dat maken ze nogmaals duidelijk met de slogan ‘Designed to run for ever’.

Very Fine Solutions zal deze draaitafel presenteren op de XFI-show in ruimte 56 met Audio Technica-elementen. Rumen Artarski en Frank Vermeylen staan jullie daar graag te woord.