Video: Panasonic lanceert LUMIX S1H full-frame eerste 6K spiegelloze camera

0

Panasonic heeft de LUMIX S1H aangekondigd, een nieuwe digitale spiegelloze camera met één lens uitgerust met een full-frame beeldsensor die de professionele videokwaliteit combineert met een hoge mobiliteit van de spiegelloze camera. De LUMIX S1H is ‘s werelds eerste camera die video-opnames kan maken met 6K/24p (beeldverhouding 3:2), 5.9K/30p (beeldverhouding 16:9) en 10-bit 60p 4K/C4K.

Een nieuw ontwikkelde full-frame beeldsensor van 24,2 megapixels voldoet aan de nieuwe Dual Native ISO. In combinatie met de optimale signaalverwerking door Venus Engine bereikt het een hoge gevoeligheid en minimale ruis. De LUMIX S1H biedt 14+ stops dynamisch bereik, dat even breed is als die van bioscoopcamera’s, en V-Log / V-Gamut compatibel met populaire colorimetrie genaamd “VariCam Look”. Wat de LUMIX S1H tot een speciale camera maakt, is een onbeperkte opnametijd in alle opnamemodi dankzij de unieke hitteverspreidingstechnologieën van Panasonic. HDR (High Dynamic Range) in HLG (Hybrid Log Gamma), 4: 2: 2 10-bit HDMI-uitgang en Anamorphic 4: 3-modi zijn ook beschikbaar samen met een aantal praktische hulpmiddelen voor het maken van films, zoals tally-lichten, een golfvormmonitor en een V-Log View Assist-functie.

De LUMIX S1H bevat een Body I.S. (Image Stabilizer) om handbewegingen effectief te compenseren. Body I.S. combineren (5-assen) en de O.I.S. (Optische beeldstabilisator, 2-assen) in de LUMIX S-serie lenzen, de Dual I.S. 2 compenseert vrijwel elk type vervaging nog krachtiger, waardoor het gebruik van een 6,5-stop langere sluitertijd mogelijk is. De nieuwe achterste monitor, Real View Finder en Status LCD hebben een groot formaat, hoge resolutie en een hoge zichtbaarheid.

Het full-frame spiegelloze camerasysteem van de LUMIX S-serie past het L-Mount-systeem toe om gebruikers te voorzien van een divers en toekomstbestendig assortiment. Momenteel zijn meer dan 46 verwisselbare lenzen, waaronder 11 of meer LUMIX S / S PRO-lenzen beschikbaar of zullen verkrijgbaar zijn bij Panasonic, Leica Camera en Sigma om uit te kiezen en een verscheidenheid aan mount-adapters / converters breiden de mogelijkheden om nog meer lenzen te gebruiken verder uit. De L-Mount opent daarmee een bijna onbegrensd spectrum van nieuwe creatieve mogelijkheden.

Panasonic biedt nu drie innovatieve modellen in de LUMIX S-serie full-frame digitale spiegelloze camera’s met één lens: de S1R, de S1 en de nieuwe S1H. De LUMIX S1R is ideaal voor het maken van foto’s met een hoge resolutie, de LUMIX S1 is een geavanceerde hybride camera voor foto’s en video’s van hoge kwaliteit, en de LUMIX S1H is speciaal ontworpen en ontwikkeld voor filmproductie. Met deze line-up streeft Panasonic ernaar om aan de eisen van elke imaging-professional te voldoen door de constante evolutie van de foto- / videocultuur in het nieuwe digitale tijdperk van vandaag uit te dagen.

Video-opname prestaties van bioscoopkwaliteit

Uitstekende video-opnamemogelijkheid is de beste eigenschap van de LUMIX S1H en deze maakt het een professionele tool voor het maken van films.

De S1H bevat een 24,2-megapixel 35 mm full-frame CMOS-sensor (35,6 mm x 23,8 mm) met een resolutie van 6K. Met een actieve resolutie van 6.024 x 4.016 levert de S1H ongeveer 24,2 miljoen fotosites. De goedkeuring van een OLPF (optisch laagdoorlaatfilter) onderdrukt moiré. In combinatie met optimale signaalverwerking door de Venus Engine zorgt dit voor maximale ISO 51200-opnamen met hoge gevoeligheid met minimale ruis.

Het unieke kenmerk van de LUMIX S1H is de dubbele ISO-gevoeligheid, de technologie die voor het eerst werd geïntroduceerd in het vlaggenschip VariCam-assortiment. Het maakt gebruik van een proces waarmee de sensor op een fundamenteel andere manier kan worden gelezen, waardoor meer informatie wordt geëxtraheerd zonder het beeld te verslechteren. Dit resulteert in een camera die kan schakelen van een standaardgevoeligheid naar een hoge gevoeligheid met vrijwel geen toename van ruis of andere artefacten. Dual Native ISO biedt cinematografen een grotere verscheidenheid aan artistieke keuzes, evenals de mogelijkheid om minder licht op de set te gebruiken, wat tijd bespaart. De Dual Native ISO’s van de LUMIX S1H zijn 640 en 4000, waarmee cinematografen kunnen fotograferen in bijna elke lichtomgeving. Normaal neemt de ruis toe naarmate de gevoeligheid toeneemt met een enkele native ISO-beeldsensor. De nieuwe beeldsensor met Dual Native ISO in de S1H minimaliseert echter het genereren van ruis door een optimaal circuit te kiezen om te gebruiken op basis van de gevoeligheid voordat de gain-verwerking plaatsvindt. Hierdoor is een maximale ISO 51200-opname met hoge gevoeligheid mogelijk. Deze Dual Native ISO-technologie kan handmatig worden geschakeld tussen LOW (ISO 640-5000) en HIGH (ISO 4000-51200).

Maximalisering van het gebruik van de pixels in de full-frame beeldsensor, heeft de LUMIX S1H als digitale camera 6K/24p, 5,4K/30p (beeldverhouding 3:2) of 5,9K/30p (beeldverhouding 16: 9) behaald ratio) voor de eerste keer ter wereld vloeiende video-opnames met hoge resolutie. Het is ook ‘s werelds eerste full-frame digitale verwisselbare lenssysteemcamera om 10-bit 60p 4K/C4K HEVC-video-opname mogelijk te maken bij gebruik van het beeldgebied dat overeenkomt met Super 35 mm. De 4: 2: 2 10-bit 4K30p kan worden opgenomen in H.264 op zijn volledige gebied. De gegevens met hoge resolutie kunnen ook worden gebruikt voor het maken van 4K-video’s met een hogere beeldkwaliteit of voor het bijsnijden van afbeeldingen in 4K.

Er is HDR (High Dynamic Range) video-opname beschikbaar, die zowel de heldere delen als de donkere delen van een beeld reproduceert, waardoor het lijkt alsof het door het menselijk oog wordt gezien. De camera neemt video op met een toegewezen gammacurve die compatibel is met ITU-R BT.2100 en de gebruiker kan nu kiezen voor Hybrid Log Gamma (HLG) in Photo Style.

Hoge betrouwbaarheid ter ondersteuning van professioneel werk

De LUMIX S1H integreert de Body I.S. (Image Stabilizer) voor krachtige handdrukcorrectie. Panasonic heeft een algoritme ontwikkeld dat nauwkeurig shake-informatie berekent, niet alleen van een gyrosensor, maar ook van de beeldsensor en de versnellingsmetersensor. Dit maakt een nauwkeurigere schokdetectie en -compensatie mogelijk, waardoor het mogelijk is om een ​​langzamere sluitertijd met 6 stops te gebruiken. Body I.S. combineren (5-assen) in de camera en de O.I.S. (Optische beeldstabilisator, 2-assen) in de LUMIX S-serie lens, de 5-assen Dual I.S. 2 compenseert grotere bewegingen die conventioneel oncontroleerbaar waren. Beide O.I.S. maximaliseren en B.I.S. is zeer voordelig bij telefoto-opnamen en in ongunstige situaties, zoals bij weinig licht of bij opnamen met één hand met een 6,5-stop langzamere sluitertijd. De 5-assige Dual I.S. 2 werkt voor zowel foto- als video-opname, inclusief 4K. The Body I.S. compenseert camerabewegingen, zelfs wanneer andere L-Mount lenzen zonder O.I.S. worden gebruikt.

Robuuste constructie en een afdichting voor elke verbinding, wijzerplaat en knop maken de LUMIX S1H niet alleen spatbestendig en stofbestendig maar ook vorstbestendig tot -10 graden Celsius. De sluiter is ook duurzaam voor ongeveer 400.000 cycli.

De LUMIX S1H is uitgerust met een dubbele SD-geheugenkaartsleuf, compatibel met de hoge snelheid, hoge capaciteit UHS-II en Video Speed ​​Class 90.

Uitbreidbaarheid voor creatieve vrijheid

De LUMIX S1H voldoet aan de 4:2:2 10-bit 4K 60p/50p HDMI-uitgang. Voor de terminal is een HDMI Type A voorzien. Bovendien is een kabelslothouder voor de HDMI-kabel inbegrepen in de LUMIX S1H om problemen met het loskoppelen op locatie te voorkomen.
De LUMIX S1H is ook compatibel met Time Code IN / OUT-synchronisatie via de flitssynchro-aansluiting en de meegeleverde BNC-conversiekabel met BNC-kabel. Dit maakt het niet-lineair bewerken van opnames gemaakt met meerdere camera’s eenvoudig.

Een verscheidenheid aan accessoires kan worden gebruikt voor de LUMIX S1H, net als de S1R en S1 – een microfoonadapter (DMW-XLR1), externe sluiter (DMW-RS2), oogschelp (DMW-EC6), batterijgreep (DMW-BGS1) ), Batterijlader (DMW-BTC14) enzovoort. De microfoonadapter is een plug-in-type adapter voor een XLR-microfoon om stereogeluid van hoge kwaliteit op te nemen. Het is ideaal voor opnames met lip-sync. Speciale schakelaars zorgen voor directe, snelle bediening. MIC-, LIJN- en CONDENSERMICROFOONS zijn schakelbaar. De batterijlader voldoet ook aan USB PD en maakt snel opladen mogelijk in ongeveer 2 uur. De camera kan tijdens het opladen via deze adapter worden gebruikt. De conventionele externe flitser (DMW-FL580L / FL360L / FL200L) kan ook worden gemonteerd op de LUMIX S-serie camera’s.

Hoge bedieningsmogelijkheden voor intuïtieve bediening

De LUMIX S1H maakt gebruik van drie grote weergaveapparaten met hoge resolutie voor een soepele bevestiging van afbeeldingen ter plaatse.

De 3,2-inch, 2.330K-punt in 3:2-aspect achterste monitor heeft een ongeveer 150% hogere helderheid in vergelijking met de LUMIX S1R / S1, GH5 en GH5S voor uitstekend zicht bij gebruik buitenshuis. Door een nieuwe mechanische structuur aan te nemen, bereikt het zowel kantel- als rotatiebeweging zodat gebruikers gemakkelijk van hoek kunnen veranderen zonder kabels zoals HDMI of USB los te koppelen. Het heeft ook een aanraakbedieningssysteem. Live View Boost is een andere praktische functie die het mogelijk maakt om de compositie te controleren, zelfs in totale duisternis door de gevoeligheid alleen voor liveweergave te verhogen. Het bevat ook een nachtmodus die zorgt voor een milde achtergrondverlichting. Hiermee kan de gebruiker het onderwerp comfortabel bekijken, zelfs direct nadat hij de monitor lange tijd in een donkere situatie heeft bekeken.

De LVF (Live View Finder) is de sleutelfactor voor het voltooien van de ultrasnelle respons van de camera. De LUMIX S1H en de S1R / S1 hebben het grootste niveau van Real View Finder, met ‘s werelds hoogste niveau van 5.760.000 dots. De vergrotingsverhouding van 0,78x kan worden veranderd in 0,7x of 0,74x naar de opnamesituatie. De goedkeuring van een hoge snelheid, hoge precisie OLED voor de LVF zorgt voor een vloeiende weergave bij 60 fps / 120 fps (schakelbaar) en een hoge snelheidsrespons met een minimale vertraging van ongeveer 0,005 sec en een hoog contrast van 10.000:1 voor uitzonderlijk zichtbaarheid. Met minimale vervorming en hoge optische prestaties biedt deze Real View Finder een natuurlijk beeld zoals met het blote oog te zien. Het is altijd scherp en duidelijk van het midden tot de hoeken.

Het nieuwe Status LCD-scherm heeft het grootste niveau in zijn klasse van 1,8-inch formaat en hoge resolutie. De toepassing van MIP (Memory In Pixel-technologie) verbruikt minimaal vermogen en is ideaal voor gebruik altijd, zelfs wanneer de camera is uitgeschakeld. Het toont de opnametijd voor video, het aantal beelden en de resterende batterij met een zwart / wit schakelbare achtergrond. Het zorgt voor een hoge zichtbaarheid zowel in heldere buiten- als in donkere situaties dankzij het reflecterende type LCD met achtergrondverlichting. Belangrijke instellingen voor foto-opnamen of video-opnamen worden weergegeven. De respons van het LCD-scherm is ook snel genoeg voor het tellen van tijdcodes en audiobewaking.

Hoge foto-opnameprestaties als een digitale camera

Wat beschikbaar is met de LUMIX S1H is niet alleen een videocamera van hoge kwaliteit, maar ook verbluffende foto’s. Het is in staat om beelden op te nemen in 14-bits RAW-indeling voor nauwkeurige reproductie van details.

De LUMIX S1H maakt optimaal gebruik van de hoge-resolutiesensor en biedt een hoge-resolutiemodus die zelfs kleine details vastlegt om op te slaan als prachtige, zeer realistische RAW-afbeeldingen. Acht opeenvolgende beelden worden automatisch genomen terwijl de sensor wordt verplaatst met behulp van de Body I.S. (Image Stabilizer) -mechanisme en gesynthetiseerd in een 96-megapixel-equivalent (12.000 x 8.000 pixel) beeld door de nieuwste Venus Engine, die beschikt over supersnelle signaalverwerking. Deze modus is geschikt voor het maken van natuurlijke landschappen of beeldende kunst met delicate details. Deze prachtig hoge resolutie foto is ideaal voor landschapsfotografie van stilstaande onderwerpen met behulp van een statief. Het kan echter ook worden gebruikt in situaties waarin bewegende onderwerpen in de scène zijn opgenomen, door de submodus te schakelen.

Panasonic heeft een supersnelle AF bereikt met zijn geavanceerde besturingstechnologie over de belangrijkste apparaten – lens, sensor en imaging-engine. De lens en sensor communiceren met maximaal 480 fps. Door de Contrast AF te combineren met DFD-technologie, realiseert de LUMIX S1H een ultrasnelle, zeer nauwkeurige AF van ongeveer 0,08 sec * 1. De LUMIX S1H biedt ook snelle burst-opnamen met 9 fps (AFS) of 6 fps (AFC). Met zijn hoge volgprestaties verliest hij nooit het onderwerp. Als een camera die uitblinkt in fotograferen bij weinig licht, biedt de LUMIX S1H -6EV luminantiedetectieprestaties met Low Light AF dankzij de hogere gevoeligheid en geoptimaliseerde afstemming van de sensor. De gezichts / oogdetectietechnologie maakt het mogelijk om mensen scherp in beeld te krijgen.

Voor meer continu burst-opnamen maakt 6K PHOTO het mogelijk om onmisbare momenten vast te leggen met 30 fps door het frame met de beste timing uit een 6K burst-bestand (in 4: 3 of 3: 2 beeldverhouding) te extraheren om op te slaan als een ongeveer 18 megapixel equivalente foto met hoge resolutie. 4K-FOTO maakt snelle opnamen van 60 fps met een equivalente resolutie van ongeveer 8 megapixels mogelijk. In 6K PHOTO / 4K PHOTO kunnen, afhankelijk van de situatie, drie exclusieve modi worden gekozen; 6K Burst / 4K Burst, 6K Burst (Start / Stop) / 4K Burst (Start / Stop) en 6K Pre-burst / 4K Pre-burst. Gebruikers kunnen de meest geschikte burst-opnamemodus kiezen naast de reguliere opeenvolgende opnamemodus in volledige resolutie, afhankelijk van de situatie.

De HLG Fotomodus is een geheel nieuwe stijl van foto-expressie die Panasonic voorstelt. Het biedt een breder dynamisch bereik om licht en schaduw te reproduceren met een natuurlijker contrast. HLG-foto’s kunnen ook worden geproduceerd als een HSP-bestand met gecomprimeerde signalen met hoge helderheid in zijn volledige resolutie (5.888 x 3.312, in 16:9, met de LUMIX S1H) naast JPEG / RAW-bestanden. Het blinkt uit in de expressie van lichten, zoals sprankelend sterlicht of fel zonlicht. De gebruiker kan deze levendige beelden afspelen op de nieuwste Panasonic HLG-compatibele 4KTV via HDMI-kabelverbinding of andere HLG-compatibele apparaten. Het is ook ideaal voor fotopresentaties van fotografen.

De uiterst nauwkeurige sluiter biedt de hoogste sluitertijd op maximaal 1/8000 seconde om spontane, snel bewegende onderwerpen vast te leggen en om een ​​high-speed lens met een volledig open diafragma te gebruiken, zelfs buiten voor indrukwekkende onscherpte . De externe flitser kan worden gesynchroniseerd met de snelste sluitertijd van de industrie van maximaal 1/320 seconde.

LUMIX S Pro 24-70mm F2.8 (S-E2470) lens

Daarbuiten heeft Panasonic een nieuwe verwisselbare lens met L-bevestiging gelanceerd voor de LUXMIX S-serie Full-frame digitale spiegelloze camera met één lens: de LUMIX S PRO 24-70mm F2.8 (S-E2470).

Panasonic introduceert een nieuwe verwisselbare standaardzoomlens, de LUMIX S PRO 24-70mm F2.8 (S-E2470) op basis van het L-Mount-systeem voor de LUMIX S-serie Full-frame digitale spiegelloze camera met één lens. De LUMIX S-serie is speciaal gericht op professioneel gebruik en streeft compromisloze fotografische expressie na met zijn hoogwaardige camera’s en lenzen.

De LUMIX S PRO 24-70 mm F2.8 (S-E2470) is een standaardzoomlens met groot diafragma en biedt uitstekende beschrijvende prestaties over het gehele zoombereik. De optische prestaties van deze LUMIX S PRO-lens zijn opmerkelijk hoog om aan de strenge LEICA-normen te voldoen.

De LUMIX S PRO 24-70mm F2.8 zorgt voor een veelzijdig gebruik voor landschappen, foto’s en portretten met een brandpuntsafstand van 24-70 mm, een verbluffend hoge resolutie en hoog contrast bij elk brandpuntsafstandpunt. Het full-range F2.8-diafragma met hoge snelheid zorgt voor een vloeiende defocusgradatie van de focuspiek naar het aangrenzende deel van het beeld om een ​​mooi bokeh-effect en een rijk perspectief te bereiken.

Comprisin18 lenzen in 16 groepen, het gebruik van 3 asferische lenzen en 4 ED (Extra-low Dispersion) lenzen onderdrukt effectief zowel axiale chromatische aberratie als chromatische aberratie van vergroting. Astigmatisme wordt ook gecorrigeerd met deze asferische lenzen, waardoor hoge oplossingsprestaties worden bereikt. Bovendien bereikt een UHR-lens (Ultra-High Refractive Index) een uniforme beeldkwaliteit van het midden naar de randen van het beeld, terwijl wordt bijgedragen aan het verkleinen van de lenseenheid.

Een dubbel focus-systeem dat een lineaire motor en een stappenmotor combineert, bereikt sensoraandrijving met een maximale snelheid van 480 fps. Dit realiseert snelle, zeer nauwkeurige AF om ervoor te zorgen dat een fotomoment nooit wordt gemist. De toepassing van een focuskoppelingsmechanisme maakt direct AF / MF-schakelen en nauwkeurige handmatige scherpstelling mogelijk. De LUMIX S PRO 24-70 mm F2.8 blinkt ook uit in video-opnameprestaties met een mechanisme dat focusademhaling onderdrukt, wat een fataal probleem was in alle verwisselbare lenzen die zijn ontworpen voor fotografie van stilstaande beelden.

Het robuuste stof-/spatbestendig ontwerp is bestand tegen gebruik onder zware omstandigheden, zelfs bij 10 graden onder nul voor hoge mobiliteit. De filterdiameter is 82 mm, met een cirkelvormig diafragma met 11 lamellen.

Panasonic streeft naar het ontwerpen en ontwikkelen van 10 of meer lenzen met de nadruk op “LUMIX S PRO” -lenzen tegen 2020 en een verdere uitbreiding van de S-serie lenzen. Momenteel zijn in totaal meer dan 45 verwisselbare L-Mount lenzen beschikbaar of zullen verkrijgbaar zijn bij Panasonic, Leica Camera AG en Sigma. De L-Mount opent daarmee een bijna onbegrensd spectrum van nieuwe creatieve mogelijkheden.

Verkooppunten van het merk panasonic