In de wereld van high-end audio worden geavanceerde technologieën en innovaties (qua ontwerp) steeds toegankelijker voor het bredere publiek. Dit fenomeen zien we nu ook terug in de Wharfedale Aura Serie, een reeks luidsprekers die verder bouwt op het erfgoed van het gerenommeerde Britse merk, maar zonder een aanslag te plegen op je bankrekening.

De nieuwe Aura luidsprekerserie van Wharfedale, voor het eerst gepresenteerd tijdens High End Munich 2023, beschikt over een uitgebreide line-up. Dit portfolio omvat twee standmount modellen (Aura 1 en Aura 2), twee vloerstaande modellen (Aura 3 en Aura 4) en twee centerspeakers. Speciaal ontworpen voor 5.1 thuisbioscoopsystemen (Aura C en Aura CS). De kleinere standmounts zijn tweeweg luidsprekers, terwijl de grotere standmounts en vloerstaanders een driedelig ontwerp hebben, inclusief speciale middentonen (naast de kenmerkende AMT (Air Motion Transfer) tweeter).

Wharfedale stelt dat de nieuwe Aura luidsprekers vergelijkbaar zijn qua formaat met de gevestigde EVO4 reeks, zij het iets groter. Intern zijn ze sterk beïnvloed door het vlaggenschip, lees: de Wharfedale Elysian serie. Geavanceerde componenten, technische finesse en een strak ontwerp? Absoluut.

De ster van de show is de AMT-tweeter, aanwezig in alle Aura luidsprekers. Deze tweeter, met zijn innovatieve vouwontwerp, biedt een groter diafragma. Dit resulteert in een efficiënte en dynamische weergave van hoge frequenties.

Aan de andere kant van het audiopallet gebruikt de Aura serie bas- en middentonenconussen van geweven glasvezel, waardoor ze licht maar stijf zijn. Dit betreft een designelement dat overgenomen is van de Elysian serie. Bovendien zijn de crossover-netwerken ontworpen om elektromagnetische interferentie te minimaliseren. Wharfedale’s eigen SLPP (Slot Loaded Profiled Port) ontwerp verbetert de efficiëntie van het basreflexsysteem en minimaliseert turbulentie.

De Aura 1 standmount luidspreker heeft een 13 cm mid/bass driver, terwijl de Aura 2 standmount luidspreker een 10 cm midrange driver en een 15 cm woofer bevat. De twee vloerstaande modellen delen dezelfde 10 cm midrange driver als de Aura 2, met dubbele 13 cm basdrivers voor de Aura 3 en zelfs twee 15 cm basdrivers voor de grotere Aura 4 vloerstaande luidspreker.

Elke behuizing van de Aura luidsprekers is met zorg afgewerkt en gepolijst. Deze esthetische finesse gaat hand in hand met de akoestische perfectie, waarbij de behuizingen de geluidsuitvoer naadloos in de ruimte verspreiden – zonder storende reflecties. Onder het fineer bevinden zich houtlagen met verschillende dichtheden om de paneelresonantie te minimaliseren (alsook ongewenste interne geluidsenergie te absorberen). Klinkt als muziek in de oren.

Vanaf de week van 9 oktober is de Wharfedale Aura Serie beschikbaar in stijlvolle afwerkingen: zwart, wit en walnoothoutfineer. Optionele stands zijn beschikbaar voor de Aura 1 en Aura 2 standmount luidsprekers. De Wharfedale Aura Serie brengt het summum van high-end audiokwaliteit binnen handbereik. Dit is de kans voor fijnproevers om te genieten van audiofiele klanken, zonder compromissen. Laat je betoveren door de Aura Serie en ervaar muziek zoals nooit tevoren.

Verkooppunten van het merk wharfedale