Wharfedale viert zijn 90-jarig bestaan ​​als producent van ‘s werelds beste luidsprekers voor thuisgebruik. De ingenieurs van Wharfedale blijven zich richten op het gebruik van technologie waar het er echt toe doet namelijk: luidsprekers ontwikkelen die de passie en opwinding, achter de muzikale uitvoering, onthullen.

Wharfedale DovedaleDe Dovedale luidspreker is het nieuwste hoogtepunt van deze lange geschiedenis van uitmuntendheid. Het is ontworpen voor muziekfanaten die een ongecompliceerde en natuurlijke geluidskwaliteit zoeken. Het is gebouwd met de nieuwste technologie en de hoogste normen wanneer er wordt gesproken over vakmanschap.

Een van de meest opvallende kenmerken? Dat is ongetwijfeld de driedelige staande opstelling. Dit is een zeldzaam ontwerp in de moderne luidsprekermarkt, maar het biedt een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van traditionele tweewegsconfiguraties.

Door gebruik te maken van drie luidsprekereenheden, hoog, midden en laag, kan de Dovedale een bredere frequentierespons en een nauwkeurigere geluidsweergave leveren. De behuizing van de Dovedale is vervaardigd uit hoogwaardig houtfineer en heeft een tijdloos en elegant ontwerp dat past bij vrijwel elk interieur.

Het interne ontwerp van de Dovedale is net zo indrukwekkend als de externe esthetiek. De luidspreker is voorzien van een aantal interne verstevigingen die zorgvuldig zijn gevormd en geplaatst om kastresonanties tot een minimum te beperken, alsook ongewenste ‘kleuring’ van het geluid te voorkomen.

Wharfedale Dovedale

De Dovedale is voorzien van de nieuwste drivers en crossover-technologieën om een ​​optimaal geluid te leveren. De luidspreker is geoptimaliseerd voor een vloeiende respons over het volledige frequentiebereik. Inclusief een indrukwekkende basrespons, duidelijke middentonen en precieze hoge tonen. Net zoals de artiesten het origineel bedoeld had.

Lees ook


Wharfedale Linton Heritage: Review luidsprekerWharfedale Linton Heritage Review luidspreker

 


 

De Dovedale is een echte belichaming van Wharfedale’s toewijding aan het leveren van hoogwaardige luidsprekers. Het is een eerbetoon aan hun rijke geschiedenis en een voorbeeld van de voortdurende evolutie en verbetering wat betreft technologie en ontwerp.

Op de productpagina ontdek je alle verdere details over de Wharfedale Dovedale. Het is nog niet duidelijk wanneer de eerste leveringen gepland staan voor de Benelux. Ook de adviesprijs is momenteel nog niet gekend. De Dovedale van Wharfedale is aankomend weekend te bewonderen op de Bristol Hi-Fi Show in het Verenigd Koninkrijk. Peter Comeau, de legendarische ontwerper, zal het model daar persoonlijk presenteren.

Verkooppunten van het merk wharfedale