Wireworld Cable Technology heeft de serie Ethernetkabels op twee essentiële punten kunnen verbeteren en brengt nu de Serie 8 Ethernetkabels uit. Ten eerste is de 3-laags afscherming van elk geleiderpaar extra verdicht. Hierdoor worden onderlinge overspraak en interferentie van buiten nog sterker onderdrukt. Ten tweede zorgt het nieuw ontwikkelde isolatiemateriaal Composilex-3 er voor dat de intern opgewekte ‘tribo-electrische’* stoorsignalen tot het absolute minimum worden vermindert. Met als resultaat dat zelfs de allerfijnste muziekdetails niet meer gemaskeerd worden en de hoorbare weergavedynamiek toeneemt.

Wireworld Starlight 8 Ethernet

Enkele dingen zijn behouden, zoals het Tite-Shield™-ontwerp van platte parallelle geleiderparen met afzonderlijke afscherming en de 24-karaats vergulde connectors. De drie kabels hebben hetzelfde basisontwerp, maar verschillen in de soort geleider:

  • De gele Chroma 8 Ethernet heeft OFC*-geleiders.
  • De rode Starlight 8 Ethernet heeft OFC-geleiders met een zilvercoating.
  • De zilverkleurige Platinum Starlight 8 Ethernet heeft geleiders van massief OCC*-7N* zilver.

Wireworld Starlight 8 Ethernet

Bij luistertesten van de Ethernetkabels bleek dat de minieme ‘tribo-electrische’ signalen toch nog de allerfijnste muziekdetails konden maskeren. Dat heeft geleid tot de ontwikkeling van het nieuwe Composilex-3 isolatiemateriaal.

Het gepatenteerde Tite-Shield™-ontwerp gebruikt vier parallelle geleiderparen naast elkaar die elk een 3-laags afscherming hebben voor het laagst mogelijke stoorgeluid. De geleiders hebben een massieve kern van zuiver verzilverd OFC of OCC. Dit samen verbetert de meest kritische parameters van digitale signaaloverdracht waardoor overdrachtsnelheid en -betrouwbaarheid ten opzichte van standaard ethernetkabels aanzienlijk worden verhoogd. De netwerkkabels zijn extreem stevig uitgevoerd en uitzonderlijk goed afgeschermd. De lage impedantie en zuivere geleidermaterialen zorgen voor de laagst mogelijke ‘jitter’ bij het realtime streamen van het digitale signaal.

Wireworld Starlight 8 Ethernet

Een netwerkkabel die speciaal is gemaakt voor audiotoepassingen klinkt op het eerste gezicht wat vreemd. Bij de ‘dubbelblinde’ Wireworld-luistertesten zijn de kabels vergeleken met een USB-stick en een harde schijf. Toen bleek echter dat ook het ontwerp van kabels voor digitale audioverbindingen wel degelijk verschil maakt. Hoe minder fouten er namelijk optreden in het digitale audiosignaal, hoe minder foutcorrectie (= verslechtering van het geluid) er nodig is. Op basis van die luistertesten heeft Wireworld geoptimaliseerde kabels ontwikkeld voor digitale audio- en videoverbindingen zoals TOS-link, USB, Ethernet en de 75/110Ω Digi-links.

De Wireworld Serie 8 Ethernetkabels zijn vanaf augustus leverbaar. De verkoopprijzen zijn (voor kabels van 1 meter, andere lengtes zijn ook leverbaar): Chroma 8 €129, Starlight 8 €249 en Platinum Starlight 8 €949 (incl. BTW).

Verkooppunten van het merk wireworld