Wireworld Cable Technology lanceert de Spaceport netspanningsfilter/-conditioner. Deze heeft zes aansluitingen die zorgen voor een aanzienlijke verbetering van de audioweergavekwaliteit.

Wireworld Cable Technology werd in 1992 opgericht omdat David Salz, de oprichter, op zoek was naar de echte ‘transparante’ audiokabel. Tot op de dag van vandaag zijn ze nog steeds bezig met het zo goed mogelijk weergeven van de audiokwaliteit. Nu brengt Wireworld Cable Technology de Spaceport netspanningsfilter/-conditioner uit met zes aansluitingen die zorgen voor een aanzienlijke verbetering van de audioweergavekwaliteit.

De Spaceport geeft het maximale effect voornamelijk bij gevoelige apparatuur zoals CD-spelers en voorversterkers. Ze zorgen voor een schoner en rustiger geluidsbeeld met diepte en een strakkere detaillering van het hele audiosysteem. De filtering begint al bij de netspanningsingang met een filter die speciaal voor de Spaceport werd ontworpen.

Daarnaast is elk van de zes uitgangen volledig onafhankelijk gefilterd en door een getwist kabelpaar in sterconfiguratie direct verbonden met de centrale aarde en de netspanningsingang. De uitgangen zijn dus niet onderling doorgelust zoals bij andere systemen, met alle bijhorende nadelige gevolgen.

Wireworld Spaceport netspanningsconditioner

Tot slot is elke uitgang beveiligd tegen stroom- en spanningspieken.

Dankzij de lage impedantie en de hoge belastbaarheid van 2500W worden grote dynamische belastingen probleemloos ondersteund.

Dit alles samen zorgt voor een superieure onderdrukking (meer dan 40 dB) van alle stoorsignalen vanuit het lichtnet, voorkomt onderlinge beïnvloeding van de aangesloten apparaten en beveiligt deze bovendien tegen alle spanningspieken.

De filtering en piekspanningonderdrukking worden verzorgd door speciaal ontworpen schakelingen die uitsluitend onderdelen bevatten zoals die in high-end audio-apparatuur worden gebruikt.

De Spaceport bevat dus geen MOV-weerstanden (Metal Oxide Varistor, een weerstand waarvan de waarde varieert met spanning), zoals bij andere producten. Deze MOV’s verliezen namelijk hun werking over tijd, vertonen ruis en verslechteren dus het resultaat.

Elk filter werkt bovendien bij elke belasting altijd optimaal. Dit voorkomt ongewenste ‘kruisbestuiving’ van stoorsignalen tussen de aangesloten componenten.

De Wireworld Spaceport is vanaf januari leverbaar aan een verkoopprijs van €699 inclusief BTW.

Verkooppunten van het merk wireworld