Xiaomi, Chinese fabrikant die we voornamelijk kennen van haar smartphones, zal met een aantal producten naar de Benelux komen. Via een persevenement in Amsterdam dat zal doorgaan op 28 maart zullen ze het officieel bekendmaken.

Het is nog onduidelijk over welke producten het zal gaan die zullen verschijnen in de Benelux. Er zullen op het evenement vier toestellen demoklaar staan die de journalisten zullen mogen testen: de Mi 9 smartphone (deze werd eind februari pas in Peking voorgesteld), de Mi Laptop Air, de Mi Laserprojector en de Mi Electric Scooter.

Op 28 komen we pas te weten of deze producten ook effectief in onze winkelrekken zullen verschijnen en zo ja, wanneer. De Mi 9 smartphone werd ook al voorgesteld in andere Europese landen (Spanje, Italië en Frankrijk), dus de kans dat deze hier binnenkort te vinden zal zijn, is vrij reëel.

Sommige toestellen van Xiaomi zoals smartphones en wearables waren al verkrijgbaar in de Benelux via verschillende webshops. Hoogstwaarschijnlijk gaat het Chinese bedrijf een eigen webshop openen hier in de Benelux, net zoals ze dat ook gedaan heeft in enkele andere Europese landen.