Yamaha stelt voor: de spiksplinternieuwe TW-E7B en TW-ES5A True Wireless. Twee verschillende modellen van in-ears waarmee (sportieve) muziekliefhebbers op hun wenken bediend worden. De fabrikant stelt beide modellen alvast vol trots voor aan het grote publiek. Elk exemplaar is gekoppeld aan een bepaalde doelgroep. Zo worden de TW-ES5A True Wireless gekaderd als oordopjes, uitermate geschikt voor muziekfanaten die intens willen genieten van hun geliefkoosde muziek. De TW-E7B True Wireless anderzijds is dan weer erg geschikt voor actievelingen die dat ook willen, in mindere mate, maar dan ‘on the go’. Al dan niet tijdens een sessie in de fitness of een actieve workout.

Yamaha TW-E7B True Wireless

Laten we beginnen met Yamaha’s TW-E7B True Wireless die naar eigen zeggen een natuurgetrouw geluid leveren. Met dank aan onder andere de 10 mm drivers en akoestisch ontworpen behuizing. De oordopjes worden voorgesteld als modellen die zich bovenaan het True Wireless assortiment bevinden. Uiteraard is hier gekozen voor Yamaha’s True Sound-filosofie. Het uitgangspunt voor dit ontwerp? De consument die echt wil opgaan in zijn/haar favoriete muziek. Een superieure geluidskwaliteit incluis, zonder concessies te doen op vlak van technologieën en features.

“The Yamaha TW-E7B are true wireless earbuds that deliver exceptionally clear, dynamic and realistic sound. This video provides a technology overview of the TW-E7B.”

Hoe de True Sound belofte in de praktijk wordt gebracht? Met een verscheidenheid aan functies en technologieën. Zowel akoestisch als elektronisch. Als eerste kan een belangstellende rekenen op Listening Optimizer. Deze corrigeert het geluid in real time en past zich aan. Niet enkel aan de omgeving maar ook aan jou. Voorts werd ‘Advanced ANC’ geïntegreerd. Zo blijft de muziek zuiver én onaangetast.

Ook niet te missen: Listening Care (Advanced). Een dynamische optimalisatie voor het geluid bij lagere luistervolumes? Check. Er wordt gesproken over kristalheldere gesprekken. Met dank aan een geavanceerd microfoonontwerp en Qualcomm® cVc (Clear Voice Capture). Een stabiele, draadloze connectiviteit wordt werkelijkheid door de Qualcomm® TrueWireless™-functies.

Yamaha TW-E7B True Wireless

Yamaha TW-ES5A True Wireless

Als tweede in rij: de Yamaha TW-ES5A True Wireless. Ook hier draait alles rond Yamaha’s True Sound. Jij als consument mag uitgaan van een unieke oordopjesvorm met siliconen vinnen. Ideaal voor een veilige en comfortabele pasvorm. Deze oordopjes zijn water- en zweetbestendig volgens IPX7. In tegenstelling tot zijn ‘grotere broer’, de TW-E7B True Wireless, die IPX5 gecertifieerd is.

Met Ambient Sound kies je waar én wanneer je bewust wilt worden van jouw omgeving. Listening Care, kristalheldere gesprekken en een stabiele draadloze connectiviteit? Check.

Zowel de geluidsweergave van Yamaha’s TW-ES5A True Wireless als TW-E7B True Wireless kan ‘gefinetuned’ worden naargelang de luistervoorkeuren in de Headphone Control App. Instelbare EQ-instellingen zijn beschikbaar. De oortjes hebben een speelduur van respectievelijk 34 uur (9 + 25) en 22 uur. Een gaming-modus vermindert de latentie tussen geluid en video waardoor de prestaties geoptimaliseerd worden in geval van gaming.

De eerste leveringen worden verwacht in juli/augustus 2022. De adviesverkoopprijs van de TW-ES5A True Wireless bedraagt 179 euro. Zijn ‘familielid’, de TW-E7B True Wireless, wisselt van eigenaar voor 269 euro.

Verkooppunten van het merk yamaha