Yamaha versterkt zijn MusicCast lijn met een nieuw offensief. Een nieuw arsenaal aan producten brengt meer opties naar het multiroomsysteem van Yamaha. Iedere week berichten we over een van deze nieuwe producten. Ditmaal is de R-N402D netwerk receiver aan de beurt.

Netwerkmogelijkheden en hi-res audio staan tegenwoordig centraal bij Yamaha. Dat blijkt ook uit de R-N402D. De tweede golf van het MusicCast offensief lijkt al meteen een schot in de roos met deze netwerk receiver. Naast een hoog geluid in hoge resolutie krijg je er ook nog eens verschillende streamingopties bij. Die kan je dan verbinden met je luidsprekers via de MusicCast-app. Zo kan je via het netwerk streamen via Airplay, bluetooth, DAB/DAB+ of via Spotify Connect of JUKE. De mogelijkheden zijn in ieder geval erg uitgebreid.

De R-N402D brengt daarbovenop nog hi-res audio naar voren. Naast Apple Lossless kan je ook FLAC, WAV, AIFF en zelfs DSD afspelen. De geluidsresolutie valt dus binnen 92 kHz / 24 Bit, 192 kHz / 24 Bit en 2,8 MHz / 5,6 MHz. Naast al deze functionaliteit is het ook mogelijk om de netwerk receiver aan te sluiten op je televisie. Zo kan je de komende voetbalmatch of voor de fans zelfs het nieuws met hi-res audio bekijken. Het nieuwe toestel zal in elk geval in volle glorie te zien zijn op IFA en X-fi. September is dus een drukke maand voor Yamaha, maar we zien ze maar al te graag komen!

Verkooppunten van het merk yamaha