Premiumfuncties zelfs al in de startersklasse beschikbaar: met de RX-V379 biedt Yamaha de optimale start in de wereld van het Home Entertainment. Met speciaal geselecteerde onderdelen en gepatenteerde Yamaha-technologieën zorgt de AV-receiver voor een pakkende 5.1-surround-sound en voor een perfecte weergave van Home Cinema-blockbusters, games en muziek. De Yamaha RX-V379 is ook voorzien van een groot aantal premiumfuncties, zoals 4K Ultra-HD Passthrough en Virtual CINEMA FRONT.

Surround-sound eenvoudiger dan ooit
De Yamaha RX-V 379 is speciaal ontwikkeld voor beginnende Home Cinema-gebruikers en is extreem eenvoudig in te richten – zelfs als u nog geen enkele ervaring hebt met Home Cinema: de gratis app Yamaha AV Setup Guide voor iOS en Android leidt de gebruiker stap voor stap door de ingebruikname van de AV-receiver en het aansluiten van alle componenten. Aan de hand van eenvoudige vragen (bijv. “Wilt u een televisie aansluiten?”, of “Hoe veel subwoofers wilt u aansluiten?”) bepaalt de app onder andere van tevoren al hoe veel en welke kabels er nodig zijn. Bovendien geeft de app tips voor de ingebruikname en voor de optimale opstelling van de apparaten.

Bijzonder energie-efficiënt dankzij Yamaha ECOmode
Yamaha’s ECOmode vermindert het stroomverbruik van de AV-receiver met ten minste 20 procent vergeleken met de situatie dat de ECOmode is uitgeschakeld (Bron: Yamaha metingen). De functie kan indien gewenst eenvoudig via het menu van de AV-receiver worden geactiveerd en zorgt voor een bijzonder efficiënt energieverbruik. Bovendien is de RX-V379 ook in de stand-by-modus extreem zuinig: met een verbruik van slechts 0,3 Watt na uitschakeling blijft deze met gemak onder de strenge wettelijke richtlijnen.

17 Cinema DSP-programma’s en Virtual CINEMA FRONT-modus
Yamaha heeft de RX-V379 met verschillende technologieën uitgerust voor een altijd adembenemende Cinema-belevenis. De geluidsveldperfectionering Cinema DSP perfectioneert met de keuze uit 17 programma’s het geluid van tv, films en videogames. Daarbij zorgt Cinema DSP voor een unieke akoestische ambiance die garant staat voor een nog intensievere mediabeleving. Bovendien beschikt de RX-V379 over de Virtual Cinema Front-technologie. Deze technologie zorgt ook voor surround-sound in ruimtes waar geen achterwaarts gerichte luidsprekers geplaatst kunnen worden. In plaats daarvan zorgen vijf frontluidsprekers voor een realistisch, virtueel ruimtelijk geluid. En dankzij Silent Cinema kan zelfs op de hoofdtelefoon van surround-sound worden genoten.

Geïntegreerde versterkeropbouw, 135 Watt per kanaal en Extra Bass-functie
De RX-V379 biedt met 135 Watt per kanaal een krachtige 5.1-surround-sound inclusief Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio. De receiver stuurt daarbij zelfs grote luidsprekerensembles aan, maar haalt ook bij compacte boxen alles eruit wat erin zit: daar zorgt de Extra Bass-functie voor, die garant staat voor meeslepende effecten en volle lage tonen. De geïntegreerde versterkeropbouw en de hoogwaardige 192 kHz / 24 Bit Burr Brown DAC’s voor alle kanalen zorgen voor een excellente geluidskwaliteit.

Directe verbinding met tv en randapparatuur via kabels of bluetooth
De Yamaha RX-V379 beschikt over aansluitmogelijkheden voor alle Home Cinema-componenten, onder andere via de in totaal vier HDMI-ingangen. Voor oudere AV-componenten zijn optische en coaxiale audio-ingangen beschikbaar. Ook kunt u de aansluiting tot stand brengen via Cinch. Sat/IPTV-receivers, Blu-ray-Players, gameconsoles en streamingboxen zijn zo altijd optimaal met de Home Cinema-centrale verbonden. Dankzij een USB-aansluiting en een ingang voor jackpluggen aan de voorkant van het apparaat kunnen bovendien media van smartphone, tablet, USB-sticks en andere mobiele apparatuur worden weergegeven. Nog eenvoudiger kan dit, indien gewenst, draadloos via de geïntegreerde bluetooth-ontvanger.

Genieten van Hollywood-blockbusters in 3D en 4K-Ultra-HD
Met de nieuwe 4K-technologie zijn films in haarscherp Ultra-HD in de huiskamer te zien. Dankzij 4K-Passthrough is de RX-V379 optimaal toegerust voor deze nieuwe videogeneratie, en klaar voor de toekomst. De AV-receiver kan ook 3D-films probleemloos verwerken en ondersteunt de nieuwe beveiligingsstandaard HDCP2.2. Functies zoals Audio Delay voor de synchrone geluidsweergave van spraak, Deep Color voor heldere kleuren en de ondersteuning van de 24 Hz-beeldfrequentie brengen Hollywood-blockbusters in bioscoopkwaliteit bij u thuis.

Automatische YPAO-inmeting en intuïtieve bediening
Yamaha’s exclusieve automatische YPAO-inmeting maakt de inregeling van de luidsprekers kinderlijk eenvoudig: één druk op de knop is voldoende om de meegeleverde inmeetmicrofoon alle instellingen te laten configureren, van de keuze van de juiste luidsprekergrootte, via de exacte afstand, tot de individuele volume-instelling. Het perfectioneren van het 5.1-ruimtelijke geluid is zo een fluitje van een cent. Alle overige instellingen om de AV-receiver nog beter aan de individuele gebruiker aan te passen, kunnen comfortabel worden geconfigureerd via de intuïtieve systeemafstandsbediening. Een on-screen-display in kleur zorgt voor een perfecte weergave van alle menu’s, direct op het grote tv-beeldscherm.

De YAMAHA RX-V379 is vanaf juni 2015 in de kleuren zwart en titanium in de handel verkrijgbaar; de adviesverkoopprijs bedraagt 349,00 euro inclusief btw.

Schrijf je in voor de AV2D nieuwsbrief

Verkooppunten van het merk yamaha
Abonneer je ook op ons kanaal

Lees ook op AV2D

Recent nieuws

Cyrus TTP Turntable – De eerste high-end platenspeler van het Britse HiFi-merk

Cyrus Audio kijkt reikhalzend uit naar hun 40-jarig jubileum in 2024, zozeer zelfs dat ze hebben besloten om er vervroegd aan te beginnen. Hun...
iEar' high-end

De nieuwste high-end parels bij iEar’: om van te watertanden

De Bij iEar' hebben ze dit jaar niet stil gezeten. Hun high-end assortiment is significant uitgebreid met heel mooie producten. De ware liefhebber kan...

TV, netwerk en streaming staat centraal bij Verheeken op 10 oktober

Bij Verheeken staat alles op 10 oktober in het teken van TV, streaming én netwerken. Tijdens deze avond neemt het team van Verheeken jullie...

Recente video's

AudioPerfect Oostkamp Guruvideo

Video: de ‘audiogoeroe’ bij AudioPerfect in Oostkamp

Recentelijk heeft AudioPerfect het luidsprekermerk Guru toegevoegd aan hun assortiment. Om deze toevoeging extra 'in the picture' te zetten, organiseerde zaakvoerder Peter onlangs een...
Russell K. 120Se review luidsprekervideo

Russell K. RED 120Se: Review luidspreker

De Russell K. luidsprekers zijn niet zomaar een standaard paar vloerstaanders. Ik kan erover meepraten. Ze hebben in het verleden al veel indruk op...
Klipsch RP-600M II review luidsprekervideo

Klipsch RP-600M II: Review luidspreker

Luidsprekers kunnen een enorme impact hebben op hoe we naar muziek luisteren. Als audiofiel weet ik dat het belangrijk is om luidsprekers te kiezen...