Een hoogwaardig geluid in combinatie met originele Yamaha-technologie komt samen in de gloednieuwe én comfortabele TW-E5B in-ears. Deze volledig draadloze oortelefoon beschikt over Listening Care wat onder andere gehoorbeschadiging zou moeten voorkomen. Voor het menselijk gehoor zorgt een verlaging van het volume ervoor dat bepaalde frequenties minder goed worden waargenomen. Maar Listening Care past, op een intelligente manier, de egalisatie aan. Hierdoor klinken de nieuwe draadloze earbuds geweldig op elk volume volgens de Japanse producent. Klinkt veelbelovend.

Listening CareMaar oordopjes moeten niet alleen goed zijn voor je gehoor, ze moeten ook goed klinken. Daarom zijn de drivers, oordopjes, luchtstromen en akoestische ruimtes in de oortelefoon nauwkeurig geoptimaliseerd voor een uitzonderlijk dynamisch, evenwichtig en ruimtelijk geluid. Op die manier worden de beperkingen van een compacte behuizing overwonnen. Maar de TW-E5B heeft volgens Yamaha een goede pasvorm. De gewelfde structuur vormt zich namelijk ergonomisch naar je oor. Wat zorgt voor een uitstekende afdichting.

De 7 mm driver en ‘uitgang’ is op dezelfde plek ‘gezet’ als in de E5B. Hierdoor worden zoveel mogelijk obstakels omzeild. Ook interferenties en echo’s worden vermeden. Bovendien zorgt een klein gaatje in de achterkant van de in-ears ervoor dat de gegenereerde tegendruk van de driver wordt geregeld. Zo wordt het gebruik van lucht in de oordopjes gemaximaliseerd wat resulteert in een rijke laagweergave en driedimensionale presentatie.

Yamaha TWE-5B binnenkant in-earsVerder zijn deze oordoppen erg geschikt voor te bellen. Je stem is namelijk glashelder te verstaan bij oproepen. Dit komt door de microfoon die compatibel is met Qualcomm® cVc. Deze technologie zorgt voor uitmuntende onderdrukking van omgevingsgeluid.

Functies zoals Ambient Sound en een gaming modus zijn toegevoegd. Zo blijf je bewust van je omgeving als je onderweg naar muziek luistert en wordt de vertraging tussen geluid en video vermindert als je naar filmpjes kijkt of games speelt.

De TW-E5B heeft een lange accuduur waarmee 8,5 uur speeltijd mogelijk is zonder op te laden. Dit muziekplezier kan verlengd worden tot 21,5 uur dankzij de oplaadcase. Daarnaast zijn de oordopjes water- en zweetbestendig volgens de IPX5-norm. Zo kunnen deze tijdens het sporten gebruikt worden. Daarbij kunnen de earbuds on-ear gebruikt worden voor telefoongesprekken. Maar ook bediening bij afspelen van muziek en de activering van Siri en/of Google Assistant is mogelijk. Deze bediening is compatibel met de Yamaha’s Headphone Control app waarin je de EQ-instellingen kan aanpassen.

Yamaha TW-E5B Ambient Sound

De Japanse producent laat weten dat de TW-E5B earbuds verkrijgbaar zijn vanaf april. De prijs voor de Benelux die moeten we nog afwachten. Maar je kan wel al een keuze maken uit de blauwe, bruine, zwarte of witte uitvoering. Surf gerust eens naar de website van Yamaha en ontdek alle fraaie uitvoeringen.

Verkooppunten van het merk yamaha