Vrijdag 4 februari is het zover. Dan organiseert Yamaha Band & Orchestra een nieuwe ‘Live Series’ met niemand minder dan Jeroen Berwaerts. Nu, als je minder bekend bent met de digitale ‘Masters Live’ van Yamaha: met hun ‘sessies’ brengen ze je dichter bij geweldige artiesten die hun inzichten, tips en adviezen delen. Allemaal met het oog op: jou nieuwe ideeën geven bij het benaderen van je (favoriete) muziek.

En wie ‘te gast’ is voor deze gloednieuwe ‘Masters Live Series’? Dat is Jeroen Berwaerts, een trompettist van ‘Belgische bodem’. Een man met een ontzettend grote liefde voor muziek, net als ons. Yamaha laat alvast weten dat muziekgenres voor hem geen grenzen kennen. Berwaerts wordt vooral geprezen om zijn uitstekende technische capaciteiten en ‘gevoelige muzikaliteit’. Zijn repertoire omvat ‘elk tijdperk’. Van barok tot hedendaagse muziek en jazz.

Tijdens zijn carrière was hij solist bij toonaangevende orkesten zoals NHK Symphony, Vienna Symphony, Konzerthausorchester Berlin en NDR Symphony Orchestra. Bovendien is hij een vaste gast bij internationaal gerenommeerde muziekfestivals.

“Belgian trumpeter Jeroen Berwaerts is a paramount musical force with an all-inclusive love for music.”

Dat onderwijs erg belangrijk is voor Jeroen, dat staat als een paal boven water. Sinds 2008 luidt zijn functietitel bij ‘Hochschule für Musik’ in Hannover als volgt: ‘Professor of Trumpet’. Daarnaast is hij ook ‘Professor in Residence’ aan de ‘Royal Academy of Music’ in London.

Lees ook


Yamaha NS-3000 ReviewReview: Yamaha A-S3200

 


 

Maar goed: wat mag je nu concreet van Jeroen Berwaerts verwachten tijdens Yamaha’s Masters Live Series? Gedurende een sessie van ongeveer een uur zal hij zal praten over ‘The Trumpet, our Voice’ én zijn basisroutines. Bovendien zal Berwaerts ideeën delen over hoe een nieuw muziekstuk benaderd kan worden. Naar verwachting zal het alvast een heel erg leuke avond te worden waarbij, iedereen met een passie voor audio, verenigd zal worden. Gaande van muziekliefhebbers tot audiofielen. Van ‘trompettisten’ tot ‘all-round’ muzikanten.

Yamaha Masters Live Series Jeroen Berwaerts

De Yamaha Masters Live Series gaan (digitaal) van start op vrijdag 4 februari om 20u stipt. Het einde wordt voorzien rond 21u. Wil je dit niet missen? Schrijf je dan zeker in op het Facebook evenement en laat je inspireren op muzikale wijze door Jeroen Berwaerts.

Verkooppunten van het merk yamaha