Leuk nieuws voor Sony die op dinsdag 23 februari officieel de FX3 camera aankondigde. Deze camera is een nieuwe toevoeging aan de Cinema Line van Sony. De FX3 garandeert filmische expressie, professionele bedienbaarheid en betrouwbaarheid allemaal in één compact en licht toestel. De camera is voorzien met Sony’s meest geavanceerde beeldsensor die het mogelijk maakt om perfecte focusprestaties, hoge verwerkingssnelheden en een goede beeldkwaliteit te verkrijgen. Daarnaast is de FX3 in de mogelijkheid om 4K beelden op te nemen tot wel 120 beelden per seconde. Yann Salmon, Director Product Marketing van Sony Europe, vertelt dat de FX3 ontworpen is om een creatieve visie om te zetten in werkelijkheid. Klinkt interessant, toch?

Hierbij alvast een overzicht van de belangrijkste productkenmerken die de Sony FX3 camera typeert. In de behuizing vinden we een 10,2 megapixel full-frame CMOS Exmor R-back illuminated sensor terug in combinatie met een BIONZ XR-beeldverwerkingsprocessor. Film je in omstandigheden met zeer weinig licht? Geen probleem, de Sony FX3 weet er wel zijn weg mee.

Een ISO-bereik tot 409.600 en een dynamisch bereik van meer dan 15 stops? Ook hier beschikt de Sony FX3 over. Daarnaast bezit de camera over een S-Cinetone-beeldprofiel dat geïnspireerd is op het Venice-kleurpallet dat ook gebruikt wordt in FX9- en FX6 Cinema Line-camera’s. Bewegingsvrijheid is gegarandeerd dankzij de compacte en licht ontworpen camera (zonder lens) van slechts 715 gram.

De body beschikt ook over drie extra schroefgaten voor accessoires. Op deze manier kan je externe monitors, recorders of draadloze microfoonontvangers bevestigen. Slim gezien van Sony! De FX3 biedt twee XLR/TRS-audio-inputs aan. Zo kunnen digitale audiobronnen met een optionele XLR-microfoon direct verbonden worden met de camera.

Artificial Intelligence (AI), een technologie die in de FX3 van Sony ook niet ontbreekt. Samen met de “Real-time Tracking” zorgt de camera voor een nauwkeurige scherpstelling. Daarbij kan je ervoor kiezen om zelf een object te selecteren door op het scherm te tikken (op voorwaarde dat “Touch Tracking” is ingeschakeld). Nog een pluspunt is het ononderbroken opnemen in een resolutie van 4K bij 60p. Dit wordt gerealiseerd door een effectievere warmteafvoer en een ingebouwde ventilator.

Eenvoudig de camera bedienen? Sony heeft dit slim aangepakt door de sneltoetsen op de handgreep en op de bovenkant van de behuizing te plaatsen. Hierdoor kan je vlot functies zoals ISO, diafragma en witbalans aanpassen. Aan de zijkant van de camera is voor de gemakkelijkheid ook nog een uitklapbaar lcd-aanraakscherm geïntegreerd. Nog een andere handigheid is de flexibele belichtingsmodus. Hiermee kan je snel switchen tussen ‘Auto’ en ‘Handmatig’ en pas je eenvoudig de instellingen aan betreffende diafragma, sluitertijd en ISO.

Uiteraard zijn dit maar een deel van de mogelijkheden. Brand jij, net zoals ons, vol van nieuwsgierigheid om de FX3 verder te gaan ontdekken? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Sony. De camera zal vanaf maart verkrijgbaar zijn in de Benelux voor een adviesprijs van 4700 euro.

Verkooppunten van het merk sony