Het lijkt allemaal zo simpel hè, we steken een stekker in het stopcontact en hop electriciteit, alleen is dit basismateriaal niet altijd zo netjes afgeleverd als we wel denken. Eerst en vooral is de aflevering zelf niet ok, logisch ook, er wordt eigenlijk een constante hoeveelheid stroom op het netwerk gezet, en iedereen neemt stroom naar behoefte af van dit netwerk, dit genereert natuurlijk pieken en dalen in afname. Dit laat zich ook voelen bij onze eigen afname, dwz, de hoeveelheid stroom die afgeleverd wordt is niet constant, maar zit binnen bepaalde (door de regulator vastgelegde) normen. Verder geven alle afnemers ook nog wat storingen af aan het net zelf, dus deze mengelmoes van storingen komt ook voor een deel onze huiskamer binnen. Dit is nog niet alles, neen, natuurlijk vervuilen wij zelf ook nog eens ons eigen netwerk, dwz dat alle apparaten die stroom afnemen ook wat vervuiling teruggeven aan hetzelfde netwerk. Zijn we er? Maar neen, er is ook nog instraling; van draadloze netwerken, zenders, pc’s en dat soort dingen meer. En dan? Natuurlijk er is nog de set zelf, die geeft ook nog eens storingen af, die op hun beurt nog eens een invloed hebben op de stroomaflevering aan de CD speler, versterker, etc. Zo zie je maar: vervuiling zat.
Oplossing
Stroom behandelen, dat is de oplossing, maar hier komt de “business” om de hoek kijken. Er zijn verschrikkelijk veel toestellen op de markt die “er iets aan doen”. Volgens mij is de kunst hier de “VALUE FOR MONEY” te vinden.
In dit kader is ondergetekende aan het reviewen geslagen, in een vroegere review behandelden we reeds een PS Audio stekkerblok, dit keer is een ISOL-8 product aan de beurt.
2-stappen plan.
Bij de eerste aansluiting van het toestel ging het bijna de deur (het raam) uit. Daar waar ik mij voorheen niet bewust was van een storing, bleken mijn speakers nog slechts een diep gebrom te kunnen weergeven. Dus toestel er weer tussenuit, volume zonder bron op maximum, en ja hoor, brrrrrrrrm. Dit moest eerst opgelost worden, het probleem werd geisoleerd en verholpen (een overenthousiaste elektricien die wat knip en plakwerk gedaan had). Een tweede poging klonk al veel beter, nu absolute stilte, mooi, we kunnen aan de slag.
Toestel
Er zitten in totaal 6 outlets op de MiniSub, die naar gebruik onderverdeeld zijn per paar:
1&2 – Continue stroomverbruikers
3&4 – Analoge bronnen
5&6 – Digitale bronnen
Het aansluiten is zeer eenvoudig: goed snoer in het stopcontact en alle stekkers van de set in de MiniSub en je bent vertrokken. Een blauwe led aan de voorzijde van het toestel duidt aan of het in werking is of niet.