Fresh ‘n Rebel: een merk dat zich stevig in de markt heeft geplaatst met mobiele accessoires (denk maar aan powerbanks), bluetooth luidsprekers en hoofdtelefoons. Fantastische muziek in een modieus jasje: dat is wat ze willen bereiken met elk product dat ze uitbrengen.

Op de IFA-beurst heeft het audiomerk haar gloednieuwe hoofdtelefoon aangekondigd: de Fresh ‘n Rebel Clam ANC. Deze bluetooth over-ear hoofdtelefoon heeft 40 mm drivers, wat volgens het bedrijf een goede bas en hoge tonen levert bij het luisteren naar muziek.

Met een oplaadtijd van 3 uur kan hij maar liefst 27 uur lang draadloos muziek spelen. Wanneer je gebruik maakt van ANC, gaat hij iets minder lang, maar toch nog steeds een ruime tijd, mee: 22 uur.

De Clam-hoofdtelefoon maakt gebruik van ANC, oftewel Active Noise Cancelling. Dit is een techniek die ervoor zorgt dat ongewenste omgevingsgeluiden beperkt worden door antigeluid.

Tijd om te testen…

Fresh 'n Rebel Clam ANCDe magnetisch hersluitbare verpakking van de Clam ANC voelt alvast heel kwalitatief aan. Wanneer je de doos opent, zie je onmiddellijk de hoofdtelefoon gedemonstreerd in mousse. Voor de rest bevindt zich in de verpakking ook nog een hoes voor de hoofdtelefoon in op te bergen, een oplaadkabel en een audiokabel voor wanneer je muziek zou willen luisteren en de batterij leeg is bijvoorbeeld.

De hoofdtelefoon voelt stevig en degelijk aan. De over-ear oorschelpen zijn gemaakt van leer en lijken op het eerste zicht comfortabel. De kant van de hoofdband die rust op je hoofd bevat een soort kussen waardoor deze zacht aanvoelt.

De bediening is heel eenvoudig. Op de hoofdtelefoon zelf bevinden zich 3 knoppen: De aan-/uitknop, een volumeregelaar en een switch voor ANC aan of uit te schakelen. Verder zijn ook nog de aansluitingen aanwezig voor de Clam op te laden of muziek mee te luisteren.

Laten we ‘m uitproberen…

Het moment dat je de hoofdtelefoon over je oren plaatst, wordt elk omgevingsgeluid onmiddellijk gedempt zonder nog maar een noot muziek te horen. Ze passen perfect over je oren en sluiten goed aan op je hoofd. Ze voelen alvast heel comfortabel aan.

Wanneer je muziek normaal afspeelt, dus wanneer de ANC niet geactiveerd is, klinkt alles vrij ruim. Veel details zijn hoorbaar en de muziek klinkt heel aangenaam. Zowel hoge noten als diepere tonen worden mooi weergeven. Qua omgevingsgeluid komt er ook haast niets door, tenzij het al heel luid is.

Fresh 'n Rebel Clam ANC

Wanneer we de ANC aanzetten, klinkt onze muziek plots heel anders. Iets minder vol en het lijkt wel of er een klein beetje meer afstand tussen de speaker en het oor zit. Tijdens rustigere muziek, denk bijvoorbeeld maar aan akoestische nummers, hoor je een soort ruis doorheen het liedje. Dat is dat “antigeluid” om omgevingsgeluid te kunnen reduceren, maar bij stillere nummers stoort het heel licht. Bij iets luidere muziek met meer instrumenten merk je er voor de rest helemaal niets van.

Wanneer ANC niet geactiveerd is, komt er heel weinig omgevingsgeluid binnen. Het moment dat je de switch omzet komt er nog minder binnen. De hoofdtelefoon op zich houdt al veel geluid buiten, maar de ANC-technologie laat toch een verschil merken.

Ook niet onbelangrijk: na een wat langere draagtijd vergeet je haast dat je een hoofdtelefoon draagt. Hij zit heel comfortabel, is lekker zacht en gaat zeker niet storen op je hoofd na een tijdje.

Conclusie

De Fresh ‘n Rebel Clam ANC hoofdtelefoon is een goede hoofdtelefoon voor elke gelegenheid: onderweg, op kantoor of gewoon binnenshuis. Hij laat de muziek mooi en aangenaam klinken zonder dat de hoofdtelefoon na een tijdje pijn begint te doen. De ANC-technologie zorgt ervoor dat je helemaal ongestoord kan genieten van je favoriete nummers. Deze hoofdtelefoon is zeker en vast een aanrader.

Richtprijs

De Fresn ‘n Rebel Clam ANC hoofdtelefoon is verkrijgbaar voor €149,99 in vier verschillende kleuren:

Fresh 'n Rebel Clam ANC

Fresh 'n Rebel Clam ANC

€149,99
8.7

Prestaties

8.0/10

Functionaliteit

8.5/10

Prijs/Kwaliteit

9.0/10

Bouwkwaliteit

9.0/10

Design

9.0/10

Pros

  • Houdt omgevingsgeluiden heel goed buiten
  • Zeer comfortabel om te dragen
  • Lange batterijduur
  • Zeer degelijk product voor zo'n lage prijs

Cons

  • Bij stillere muziek lichte ruis hoorbaar wanneer ANC geactiveerd is
Verkooppunten van het merk fresh-n-rebel