Zoals we hierboven aanhaalden is het design in onze ogen tijdloos. De metalen casing achter het glazen frontpaneel heeft ribbels voor de koeling van het geheel. Op de achterkant van de versterker vinden we een aansluiting voor de powercord, een aan-uit-knop en bi-wire aansluitingen. Als we het totale plaatje bekijken vinden we dat aan dat laatste toch nog iets meer aandacht besteed had mogen worden. Je kan vanzelfsprekend goed de spades klemmen en het is technisch natuurlijk allemaal werkbaar maar voor ons was dit een ‘net niet’. Daarnaast beschikken de AW600 mono blocks over een XLR-aansluiting waardoor het systeem een volwaardig gebalanceerd design heeft. Electrocompaniet levert bij deze versterkers een verloopstuk van cinch naar XLR maar het is natuurlijk het beste wanneer je direct gebruik gaat maken van hoogwaardige XLR kabels.
Wij gebruiken B&W 800 Diamond luidsprekers als referentiespeakers. Deze hebben ondertussen een hele weg afgelegd op het vlak van verschillende voor en eindtrappen waardoor we het geluid van de B&W ondertussen makkelijk onderscheiden van het geluid van een versterker. Als voortrap bij de AW600 eindversterkers gingen we aan de slag met de referentievoortrap van Electrocompaniet, de voorversterker uit de Legendary-Series van Marantz, een Mark Levinson voortrap en de Siltech C1 voorversterker. Door verschillende voorversterkers te gebruiken met deze Nemo’s bleek al snel dat deze eindversterkers hun karakter hard door drukken en zich laten gelden. Meestal is de voortrap behoorlijk bepalend op het vlak van geluidskarakter maar dat heb je met deze eindtrappen een stuk minder. Ze nemen zonder enige problemen het roer over dankzij het extra vermogen en de stabiliteit die ze bieden.
Het leuke hieraan is dat je daardoor makkelijk verschillende merken van voortrappen kan aansluiten in combinatie met de AW600’s. Ze zijn niet kritisch en straffen je daar ook niet op af.
Bij het luisteren kan je letterlijk vaststellen dat deze versterkers een enorme krachtontwikkeling heeft. Je hoort heel goed dat de luidspreker gecontroleerd wordt en ook duidelijk wordt gestuurd. Bij muziek met enorm veel informatie in het lage geven de AW600’s geen krimp. Hoe zwaar of hoe luid je deze passages ook wil spelen, controle blijft overheersen. Soms blijft de indruk hangen dat de versterker moeiteloos omgaat met het vermogen maar dan begin je je af te vragen of de luidsprekers het niet wat moeilijker krijgen om ermee weg te komen. Je gaat deze eindversterkers op geen enkel moment kunne compromitteren. Dat hoor je, en is simpelweg indrukwekkend.