Na het geslaagde Dutch Audio Event van begin oktober, kijken we met veel enthousiasme vooruit naar het volgende audiovisie-spektakel: de Noir et Blanc Brussels HiFi Show, dat plaatsvindt op 2 en 3 november 2024 in Brussel. Hoewel de temperaturen buiten dalen, stijgen de verwachtingen in de wereld van high-end audio. Dit evenement brengt enkele van de meest prestigieuze audiomerken samen, met demonstraties van topklasse audioapparatuur. Twee grote publiekstrekkers dit jaar zijn Fine Sounds, dat merken als McIntosh, Sonus Faber, Rotel en Sumiko vertegenwoordigt, en Latham, dat in kamer Darwin de nieuwste producten van Focal en Naim zal demonstreren.

Fine Sounds: McIntosh en Sonus Faber demonstraties in kamers Edison en Marconi

Fine Sounds, bekend om zijn verzameling van wereldklasse audiomerken, zal een selectie van de meest exclusieve producten tonen in de kamers Edison en Marconi. Dit is dé kans om kennis te maken met enkele van de meest iconische audiomerken, zoals McIntosh, Sonus Faber, Rotel en Sumiko.

Een van de grote sterren van deze demonstratie is zonder twijfel de McIntosh C12000 voorversterker. McIntosh staat al decennia bekend om zijn hoogwaardige versterkers en audiocomponenten, en de C12000 bouwt verder op die legendarische reputatie. Met gescheiden solid-state en buizenvoorversterkers in één systeem biedt de C12000 luisteraars de mogelijkheid om zelf de ideale voorversterking voor hun muziek te kiezen. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat elk detail van de muziek volledig tot zijn recht komt, wat resulteert in een rijke, dynamische en natuurgetrouwe geluidsweergave.

In combinatie met de luxueuze Sonus Faber Stradivari luidsprekers zal deze set in kamer Marconi een luisterervaring bieden die niet snel geëvenaard zal worden. Sonus Faber, geïnspireerd door de traditionele Italiaanse ambacht van vioolbouw, combineert verbluffende esthetiek met uitzonderlijke prestaties. De Stradivari luidsprekers leveren een vol, warm geluid dat zowel klassieke muziek als moderne genres perfect tot zijn recht laat komen. Het vakmanschap en de technologische innovaties van Sonus Faber komen samen in deze luidsprekers, die zowel op auditief als visueel gebied indruk maken.

Daarnaast zal Fine Sounds ook producten van Rotel en Sumiko demonstreren in kamer Edison. Rotel staat bekend om zijn robuuste en betrouwbare versterkers, die voor een breed publiek toegankelijk zijn, terwijl Sumiko gespecialiseerd is in hoogwaardige platenspelers en cartridges. Samen vormen ze de perfecte aanvulling op de geavanceerde systemen van McIntosh en Sonus Faber, waardoor bezoekers een complete en veelzijdige luisterervaring krijgen.

Latham presenteert Focal en Naim in kamer Darwin

In kamer Darwin presenteert Latham een luisterervaring die draait om de combinatie van Focal’s premium hoofdtelefoons en Naim’s high-end audiotechnologie. Voor muziekliefhebbers die graag van muziek genieten via hoofdtelefoons, zijn deze demonstraties een ware traktatie.

Een van de hoogtepunten in kamer Darwin is de nieuwste Focal Utopia hoofdtelefoon. Deze hoofdtelefoon, vaak geprezen als een van de beste in zijn klasse, biedt een ongeëvenaarde luisterervaring. De Utopia is uitgerust met Focal’s gepatenteerde beryllium drivers, wat resulteert in een extreem gedetailleerde en heldere weergave. Elk muzikaal detail wordt met precisie gereproduceerd, waardoor de luisteraar zich volledig ondergedompeld voelt in het geluid. Of je nu naar symfonische muziek luistert of geniet van de subtiele nuances van een jazzopname, de Focal Utopia brengt elke noot tot leven.

Naast de Utopia zullen bezoekers ook de kans krijgen om de draadloze Focal Bathys te testen. Deze hoofdtelefoon is ontworpen voor muziekliefhebbers die onderweg willen genieten van een eersteklas luisterervaring. De Bathys combineert draadloze vrijheid met hoogwaardige geluidskwaliteit en is voorzien van actieve ruisonderdrukking, wat hem ideaal maakt voor gebruik in drukke omgevingen. Dankzij de lange batterijduur en het comfort van de oorschelpen kun je de hele dag genieten van muziek zonder concessies te doen aan het geluid.

Om het beste uit deze Focal hoofdtelefoons te halen, worden ze aangedreven door de Naim Atohm Headphone Edition, een speciale hoofdtelefoonversterker die is ontworpen om de geluidskwaliteit van high-end hoofdtelefoons naar een hoger niveau te tillen. Naim staat bekend om zijn vermogen om een ongeëvenaarde audioweergave te leveren, en de Atohm Headphone Edition is daar geen uitzondering op. Met deze versterker komt elke nuance van de muziek perfect tot zijn recht, waardoor de Focal hoofdtelefoons optimaal kunnen presteren.

Brussels HiFi show 2024: Niet te missen!

Of je nu een ervaren audiofiel bent of gewoon op zoek bent naar iets bijzonders, de demonstraties van Fine Sounds en Latham tijdens Noir et Blanc Brussels HiFi Show 2024 zijn absoluut de moeite waard. De kracht van McIntosh in combinatie met de verfijning van Sonus Faber zorgt in de kamers Edison en Marconi voor een luisterervaring die je niet snel vergeet. Hier gaat het niet alleen om het horen van muziek, maar echt om het beleven ervan.

En in kamer Darwin, met Focal en Naim, draait het allemaal om persoonlijke beleving. Of je nu thuis van muziek geniet met de luxe Focal Utopia hoofdtelefoon of onderweg bent met de draadloze Focal Bathys, je kunt rekenen op een luisterervaring die je helemaal meesleept. Aangevuld met de krachtige versterkers van Naim wordt elke noot haarscherp en levensecht.

De Noir et Blanc Brussels HiFi Show is je kans om te ontdekken waarom deze merken wereldwijd worden geprezen. Kom langs, luister, en ervaar zelf waarom McIntosh, Sonus Faber, Focal en Naim tot de absolute top van de audiowereld behoren. Wie weet inspireert deze ervaring je zelfs om je eigen audiosysteem naar een hoger niveau te tillen!