Na het updaten naar iOS 10.3.1, merkten Applegebruikers dat het niet meer mogelijk is om Chord en FiiO DACs te verbinden met hun iPhone.

Eén gebruiker meldde op een Apple-forum dat hij sinds de update zijn iPhone 6 Plus niet meer kan verbinden met een Chord Mojo DAC/amp.

“Na het updaten van mijn telefoon valt de digitale output na een paar minuten volledig weg waardoor ik moet unpluggen en de app opnieuw moet opstarten”, schrijft iemand. Nog een gebruiker vertelt dat hij hetzelfde probleem heeft met een FiiO E17K DAC. Gebruikers van een ander forum merkten een probleem op met Apple’s eigen lightning-to-USB-camera adapter. Volgens sommige berichten krijg je als gebruiker de melding ‘Dit toestel wordt niet ondersteund’.

Chord Electronics reageerde: “Apple heeft pas een nieuwe update voor iPad, iPhone en iPod uitgestuurd, en dit heeft een invloed op de werking van enkele accessoires, bijvoorbeeld de lightning-to-USB adapterkabel (Camera Connection Kit). Dit zorgt voor problemen waarbij de audio niet afspeelt op het verbonden toestel, maar de track wordt wel als zijnde afspelend getoond op het Apple-toestel. Apple is hiervan op de hoogte. Ook zijn DAC/hoofdtelefoons beïnvloed, zoals bijvoorbeeld Mojo-producten. Op dit moment raden we iedereen aan te wachten op de volgende release van iOS 10 alvorens de update te doen.”

Apple zelf heeft nog niet gereageerd, maar volgens sommigen zou de upgrade een poging zijn om niet-Apple-gekende accessoires te blokkeren. Aan iedereen met een Chord of FiiO DAC raden we dus ook aan om op de volgende update te wachten.

Verkooppunten van het merk apple