Velen kunnen bijna niet meer zonder, lopen er dagelijks mee in de hand, gaan er dagelijks mee gaan sporten en anderen vallen er soms mee in slaap. We hebben het hier over de ons allemaal bekende iPod, u kent ze wel, die kleine muziekspelers van Apple. Ooit begonnen als een hype en ondertussen de standaard geworden bij de mp3 spelers. Wilt u ook genieten van deze toestellen, zonder het ongemak van altijd een koptelefoon te moeten opzetten, dan zijn er op de markt genoeg apparaten waar je de iPod in kan plaatsen en op deze wijze luisteren naar uw geliefkoosde muziek. Ze noemen ze ‘ iPod Docking Stations’ en we nemen er twee onder de loep.  Eén van het Duitse merk Canton en één van het Amerikaanse merk Klipsch. Deze twee stonden ooit nog tegenover elkaar, maar dan wel in andere omstandigheden. Wie er deze keer gaat winnen, dat leest u hier!

Canton DSS 303
Dit merk wordt ingevoerd door Jobetrade uit Kruishoutem en staat sinds 1972 bekend als een fabrikant van audiofiele geluidsaparatuur, ze hebben dus ook een reputatie waar te maken. Canton wil dit al laten blijken door de opvallende aluminium flightcase waarin de Digital Sound Station 303 wordt verpakt. Veel steviger kan niet en het is ook leuk om zo in de etalage te zetten, verpakking doet nog altijd veel en je moet anders doen om op te vallen, er is zeker over nagedacht.

De DSS 303 is ontwikkeld met 3 belangrijke factoren in het achterhoofd; geluidskwaliteit, geluidskwaliteit en geluidskwaliteit. De muziekspeler wordt gemakkelijk op de DSS 303 geplaatst. Besturing en audio versterking worden door de DSS 303 verzorgd. De royale versterking van het stereogeluid komt voor rekening van een krachtige 2×50 Watt versterker. Deze is gekoppeld aan speciaal voor dit toestel ontworpen tweeweg luidsprekers met een snelle aluminiumconus voor het laag en een fraaie zijdezachte dome voor het hoog. Hiermee wordt de weergavekwaliteit van de i-Pod naar een hoger niveau getild. Gezien de compacte afmetingen is het mogelijk de DSS 303 waar dan ook in huis een plekje te geven, in de woonkamer, de keuken, de badkamer of de slaapkamer. Waar de DSS 303 ook wordt opgesteld, steeds zal deze een krachtig en ruimtelijk geluid laten horen.

Over de verdere features is heel goed nagedacht. Naast de mogelijkheid voor geluid uit de iPod, bezit de DSS 303 een ingebouwde digitale FM-tuner en een klok met wekfunctie.

De DSS 303 is te gebruiken in combinatie met alle iPod modellen. Er is een extra lijnaansluiting (3,5mm mini jack) voorhanden voor de geluidskaart van een pc of voor een andere draagbare muziekspeler. Daarbij is een USB-poort aanwezig voor aansluiting op een pc. Ook ontbreken een vaste antenneaansluiting en afstandsbediening niet. Er worden 7 adapters bijgeleverd.

Luisteren
De iPod Touch werd in de Canton ingeplugd, gelukkig werd de gepaste adapter bijgeleverd, want anders staat de Touch maar losjes in het docking station. Er werd gebladerd naar het akoestisch optreden van Chris Cornell, opgenomen in Zweden. Hier zingt hij onder andere een prachtige cover van het ons allen bekende nummer van Michael Jackson ‘Beat It’. Het volume wordt de hoogte in gejaagd, de Canton heeft heel wat power in huis en klinkt hard, luid, maar soms mis ik toch een beetje detail. Anders is er weinig op aan te merken.

Verkooppunten van het merk klipsch