360fly lanceert een nieuwe camera die beelden in 360 graden kan opnemen. De nieuwe 360fly smart camera brengt beelden in 4K resolutie en levert een mobiele app om draadloos te filmen.

360fly maakte zijn nieuwste camera al bekend op CES in Las Vegas, maar vanaf eind deze maand kan je het toestel ook aanschaffen. Het bijzondere aan deze camera is echter dat ze maar één lens gebruikt. Alle andere 360 camera’s lijken altijd gebruik te maken van meerdere lenzen, maar daar hebben mannen achter 360fly een oplossing voor gevonden. Dankzij deze opstelling kan je in een handomdraai gemakkelijk haarscherpe beelden in 4K resolutie maken.

De beelden die je opneemt kan je direct streamen via de LIVIT-app. Dit is de mobiele applicatie die je kan downloaden om de 360fly smart camera draadloos te gebruiken. De beelden die je dan maakt kan je dan opslaan en op sociale media plaatsen. Daarnaast kan je ze ook gebruiken voor toepassingen binnen virtual reality. Om die draadloze verbinding met de app te maken, gebruikt de camera zowel bluetooth als Wi-Fi. Bovendien is de nieuwe 360fly waterbestendig en kan dus perfect in het water gebruikt worden.

Je hoeft niet per sé in 360 graden te filmen. Via de plat beeld-modus kan je foto’s en video’s maken in 2560×1440. Time-lapse video’s zijn ook en optie, evenals een versnellings-geactiveerde opnamemodus. Die zorgt ervoor dat je de camera enkel hoeft te plaatsen. Wanneer je dan gaat skiën, zal de camera automatisch filmen wanneer je begint aan de afdaling. De nieuwe 360fly 4K smart-camera zal je vanaf volgende maand in huis kunnen halen. Als Belg zal je wel even naar Nederland moeten rijden. De camera heeft een adviesprijs van €699.