Heb jij al eens gehoord van de Dolby On app? Daarmee kan je onafhankelijk van waar je je bevindt toch professionele opnames maken (in de mate van het mogelijke) die op zijn minst beter klinken dan gewoon rechtstreeks opnames te maken met de spraakrecorder van je telefoon.

Dolby On app

De Dolby On app geeft je dus als als hobby- of pro-muzikant de mogelijkheid om spontaan opnames te maken die mooier en beter klinken. Tijdens het afspelen zal je hoogstwaarschijnlijk wel het verschil horen. De app maakt dit verschil door de manier waarop er opgenomen wordt. Voor je een opname kan starten, moet het minstens 3 seconden stil geweest zijn.

Zo wordt er een geluidsprofiel gegeneerd op basis van de omgeving. Nadat de opname is gedaan kan de Dolby On app aan de slag gaan om aan de hand van het geluidsprofiel, het omgevingsgeluid zoveel mogelijk weg te filteren.

Maar het gaat veel verder dan dat. Zo wordt er ook heek wat stereoruimte toegevoegd bij de opname. Verder is er ook nog een eigen ontworpen dynamische equalizer die de opname eventueel nog verder kan verbeteren.

  • Ben je niet tevreden van het resultaat? Dan kan je nog altijd via bewerkingsmode de effecten helemaal op punt stellen zodat de opname perfect is zoals jij dat wenst.
  • Heb je iets te lang opgenomen? Geen probleem want met de bijsnij tool maak je daar korte metten mee.
  • Wil je liever video opnames maken? Dan is daar ook zeker een mogelijkheid toe om bijvoorbeeld een YouTube-opname op locatie uit te voeren.

Met deze handige app heb je dus altijd een draagbare opnamestudio in je zak. De makers hebben zich tijdens de ontwikkeling niet gericht op 1 specifieke doelgroep, de app is er werkelijk voor iedereen die onderweg snel een opname wil maken. Samengevat is dit dus een bijzondere en trouwens gratis app met enorm veel mogelijkheden. Een werkelijke must-have voor iedere muziekliefhebber die graag opnames maakt!