Ruark Audio, de Britse pionier in hoogwaardige audioproducten, kondigt met trots de introductie aan van de nieuwe R610 Muziekconsole en de herlancering van hun iconische Sabre-R Boekenplankspeakers. Dit compleet stereosysteem biedt niet alleen een prachtig geluid, maar ook een tijdloos en elegant ontwerp dat naadloos aansluit bij zowel moderne als klassieke interieurs. Met meer dan 40 jaar ervaring in de audiowereld, zet Ruark opnieuw de toon met een systeem dat ontworpen is voor de muziekliefhebber die zowel prestaties als esthetiek waardeert.

Een eerbetoon aan het verleden met oog op de toekomst

Ruark heeft met de nieuwe R610 Muziekconsole en de Sabre-R Boekenplankspeakers zijn rijke geschiedenis nieuw leven ingeblazen. De Sabre-lijn, oorspronkelijk geïntroduceerd in 1985, maakte Ruark beroemd onder muziekliefhebbers. De nieuwe Sabre-R luidsprekers blijven trouw aan de filosofie van het merk door hoogwaardige materialen te combineren met geavanceerde audiotechnologie, perfect voor de heropleving van analoge bronnen en de toenemende populariteit van muziekstreaming.

De R610 Muziekconsole is ontworpen als een modern muzieksysteem dat zowel digitale als analoge bronnen ondersteunt. Met een elegant, retro-geïnspireerd ontwerp doet het denken aan de stereomuziekcentra van de jaren 70, maar biedt het moderne functionaliteiten zoals Spotify Connect, Tidal Connect, Apple Airplay en Google Cast. Deze veelzijdige muziekkast maakt het eenvoudig om je favoriete muziek in hoge resolutie te streamen of oude vinylplaten opnieuw te ontdekken via de geïntegreerde phono-voorversterker.

Hoogwaardige prestaties en veelzijdigheid

De R610 Muziekconsole levert een krachtig geluid met zijn 75 watt per kanaal stereo versterker en maakt gebruik van de nieuwste Burr-Brown DAC’s, die garant staan voor een dynamische en gecontroleerde audioweergave. Dankzij de ingebouwde ondersteuning voor internet radio en diverse streamingdiensten is een wereld aan muziek slechts een paar klikken verwijderd.

Voor de liefhebbers van fysieke media biedt Ruark binnenkort een apart verkrijgbare cd-drive, die eenvoudig via de USB-poort kan worden aangesloten. De HDMI ARC/eARC-verbinding van de R610 maakt het systeem bovendien geschikt voor zowel muziek- als filmliefhebbers, waarbij het ook kan dienen als audiocomponent voor televisiegeluid.

Sabre-R Boekenplankspeakers: Klassiek vakmanschap ontmoet moderne technologie

De Sabre-R Boekenplankspeakers zijn een terugkeer naar de roots van Ruark en een eerbetoon aan hun eerste luidsprekermodellen uit de jaren 80. Deze 2-weg luidsprekers combineren een 26mm zijden dome-tweeter met een krachtige 15cm conuswoofer van natuurlijke vezels. Het resultaat is een luidspreker die zowel in het lage als hoge frequentiebereik nauwkeurig en gebalanceerd presteert.

Met een frequentierespons van 50Hz tot 20kHz en een nominale impedantie van 6 Ohm, kunnen deze boekenplankspeakers moeiteloos worden gecombineerd met de R610 of andere hoogwaardige versterkers. De bi-wire vergulde aansluitingen zorgen voor optimale signaaloverdracht, terwijl de verwijderbare magnetische roosters de luidsprekers een strak en elegant uiterlijk geven.

Een systeem dat even mooi klinkt als het eruitziet

Zowel de R610 Muziekconsole als de Sabre-R Boekenplankspeakers zijn ontworpen met aandacht voor detail en vakmanschap. De hoogwaardige materialen, zoals de handgemaakte houten kasten en de tastbare RotoDial-bediening, stralen luxe uit en passen perfect in elk interieur. Verkrijgbaar in afwerkingen zoals Fused Walnut en Satijn Antraciet, zorgen deze producten ervoor dat ze niet alleen een lust voor het oor zijn, maar ook voor het oog.

Beschikbaarheid en prijs

De Ruark R610 Muziekconsole zal verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van €1499, terwijl de Sabre-R Boekenplankspeakers worden verkocht voor €799 per paar. Beide producten zullen vanaf november 2024 beschikbaar zijn via geselecteerde retailers en de officiële website van Ruark.

Verkooppunten van het merk ruark