Eind volgende maand vindt de XFI-beurs plaats. Het Duitse merk Analog Natural Sound van Christoph Kaintoch neemt Amplifon mee, het Poolse audiomerk van engineer Andrzeja Piwowarczyka. Bezoekers kunnen zo in het echt kennismaken met de Amplifon Set 140.

Christop Kaintoch, eigenaar van het Duitse merk, legt zijn focus op wat hij de ‘meest natuurlijke muziekreproductie’ noemt. Na een lange zoektocht heeft hij zijn muze gevonden bij Amplifon.

Over de Amplifon-versterkers is er online niet zo heel veel te lezen. Het merk heeft geen eigen website, enkel wat heel positieve reviews zijn hier en daar terug te vinden. Het draait dan ook alleen maar om de kwaliteit. Zo is de befaamde 833 triode het hart van de Set 140 buizenversterker. Dat wil al heel wat zeggen.

Dankzij Kaintoch van Analog Natural Sound hebben de bezoekers nu de kans om de Set 140 in het echt aan het werk te horen. Waarschijnlijk op een set Piega-luidsprekers, hoewel dat nog niet helemaal zeker is. Kaintoch weet wel al dat de bron een draaitafel zal worden van het Duitse merk Tone Tol. Zij gaan al even compromisloos te werk als het Poolse audiomerk.

De Set 140 kan je niet zomaar iedere dag beluisteren, dus toch misschien maar eens overwegen om even langs hun stand te gaan.