Misschien jammer voor fans van Apple, maar helaas heeft de fabrikant hun mogelijke AirPods Studio nog steeds niet onthuld. Wat wel een feit is, ze hebben een patent aangevraagd waarin functies worden omschreven die mogelijks te linken zijn aan hun nieuwe hoofdtelefoon. 

Apple AirPods Studio

Omdat ze een patent hebben aangevraagd, wil het nog niet zozeer zeggen dat de fabrikant ook effectief van plan is om er iets mee te doen. Het wil enkele zeggen dat ze overwegen om bepaalde functies in te bouwen. Het kan een indicatie zijn voor de lancering van de Apple AirPods Studio, maar dat is nog niet 100 procent zeker.

Zo werd in 2018 bijvoorbeeld een patent aangevraagd voor een omkeerbare hoofdtelefoon. Hierdoor hoef je je geen zorgen meer te maken over de L of R indicatie die je altijd terugvindt op beide oorschelpen van een hoofdtelefoon. Het apparaat weet automatisch wat de positie is en bijgevolg dus ook wat links en rechts is.

Nu zien we in dit patent dat het concept nog eens herhaald wordt en verder aangevuld. Zo zijn er bijvoorbeeld termen te lezen als ‘gesture controls’ waarbij je een hoofdtelefoon kan bedienen op basis van bewegingen. Misschien wordt het in de toekomst dus mogelijk om het volume aan te passen door naar boven of beneden te vegen over de oorschelp. Handig toch?

Apple AirPods Studio

Een kanttekening die hierbij gemaakt moet worden, niet iedereen draagt een koptelefoon  ‘zoals het moet’. Het is dus best mogelijk dat sommige mensen hem liever dragen in een afwijkende hoek. Daardoor zou het concept van het swipen (voor het aanpassen van het volume) ook sterk bemoeilijkt worden. Benieuwd dus hoe dat verder zal uitdraaien!

Apple heeft hierover nog geen officiële informatie bekend gemaakt. Moest dat toch gebeuren, dan lees je het ongetwijfeld hier in ons online magazine rond beeld en geluid.

Verkooppunten van het merk apple