Het Zweedse merk Audio Pro brengt een nieuwe versie van de meermaals bekroonde C5 luidspreker op de markt. De C5 MkII is krachtig, compact en compatibel met AirPlay 2, Google Chromecast en Audio Pro’s multiroom-systeem. Zo kan je muziek streamen naar elke kamer in huis. Maar wat heeft de opvolger nog meer in petto?

Audio Pro C5 MkIIHet ‘kleine broertje’ van de C5 is ideaal om muziek in kleinere ruimtes af te spelen. Maar het is ook een ‘schoonheid’ op zich. De lancering van deze luidspreker kwam er op vraag van de consument. Volgens het audiomerk komt dit doordat Audio Pro-eigenaars vaak multiroom gewend zijn. Het houdt in dat luisteraars de mogelijkheid willen om verschillende luidsprekers met verschillende afmetingen te kunnen plaatsen zodat het systeem aangepast kan worden aan de functie én grootte van elke kamer.

De oorspronkelijke C5 was erg populair in onder andere slaapkamers en keukens. Dankzij de C10 MkII, trotse opvolger van de C10, is er meer vraag gekomen naar een nog kleinere speaker met vergelijkbare functies. De Zweedse producent heeft hier dan ook handig op ingespeeld. Tevens weerspiegelt dit de missie van Audio Pro erg duidelijk. Deze luidt namelijk als volgt: het voldoen aan individuele behoeften van klanten qua geluid.

µWat betreft design volgt de C5 MkII zijn voorganger met een iconische open voorkant en lederen handvat. Op het bedieningspaneel aan de bovenkant is er wel een nieuwe knop toegevoegd voor presets omdat deze heel populair zijn bij eindgebruikers. Deze knoppen geven met een druk op de knop toegang tot je favoriete playlists of radiozenders. En dit allemaal zonder dat je de mobiele app moet openen. Handig toch?

Tenslotte laat Audio Pro weten dat de C5 MkII compatibel is met Spotify Connect en bluetooth. Daarnaast is een integratie met het drievoudige multiroom-muziekplatform mogelijk. Dit platform voorziet in oplossingen die aangepast zijn aan zowel de grootte als esthetiek van de ruimte. 100 procent Audio Pro.

De Audio Pro C5 MkII kan je op dit moment al bestellen op de website van de fabrikant. Het toestel is te koop voor een adviesprijs van 350 euro. Bij aankoop kan je kiezen uit 3 uitvoeringen waaronder zwart, wit en grijs. Wil je graag nog meer ontdekken over de specificaties bijvoorbeeld? Dan kan je een kijkje nemen op de website van Audio Pro.

Verkooppunten van het merk audio-pro