Cyrus Audio kijkt reikhalzend uit naar hun 40-jarig jubileum in 2024, zozeer zelfs dat ze hebben besloten om er vervroegd aan te beginnen. Hun eerste verrassende zet: de Cyrus TTP draaitafel. Heel uniek voor een HiFi-bedrijf dat meer wordt geassocieerd met digitale bronnen, versterkers en voedingen dan het lanceren van een nieuwe platenspeler. Music maestro!

Cyrus TTP draaitafel

Cyrus Audio zegt dat een platenspeler steeds een voor de hand liggend product is geweest om hun ‘onvolledig’ assortiment aan te vullen. Cyrus ontwierp en bouwde hun phono-voorversterker, de Phono Signature, reeds 10 jaar geleden. Sindsdien is het een kernonderdeel gebleven van hun productaanbod, dus het lanceren van een platenspeler die speelt op het niveau van deze phono-voorversterker is logisch.

Daarom is de Cyrus TTP Platenspeler de perfecte aanvulling op de bekroonde Classic Phono-voorversterker, tenzij je kiest voor een Moving Magnet-cartridge. Dan kunnen ook één van de Cyrus Classic- of XR-voorversterkers of geïntegreerde versterkers overwogen worden.

Solide aluminium plint en schotel

De schotel en plint van de Cyrus Audio TTP Platenspeler zijn ontworpen om zeer stabiel te werken. Ze zijn geproduceerd uit massief aluminium, terwijl de toonarm licht van gewicht is. De DC synchrone motor heeft een op maat ontworpen digitaal besturingscircuit, wat zorgt voor zeer lage flutter. Een hoge stabiliteit op vlak van snelheid? Daar mag je op rekenen.

Cyrus PSX-R2

De TTP platenspeler bevat een poort voor de optionele PSX-R2 voedingseenheid, aangeboden als upgrade. De voeding van de PSX-R2 wordt intern naar het motorbesturingsgedeelte geleid om een nog stabielere, ultraschone stroomvoorziening te garanderen.

“We wilden de best mogelijke weergave bieden, ongeacht het medium, en waren op zoek naar een partner voor onze meermaals bekroonde Phono Signature.”

Hoewel we niet bekend staan om platenspelers, hebben we samengewerkt met een zeer bekwame en geïntegreerde Duitse engineeringfirma voor de mechanische aspecten, terwijl we onze vaardigheden hebben toegepast op de voedingseenheid en motorbesturing. Dat zegt Nick Clarke, MD bij Cyrus.

Specificaties Cyrus TTP draaitafel

  • Geïntegreerde DC synchrone motor
  • Elektronische snelheidsregeling voor 33 1/3 en 45 RPM
  • Voeding: 90-264V AC, 50/60 Hz
  • Hoogwaardig precisie lager
  • Massief aluminium gedempt chassis
  • Aluminium schotel
  • Verstelbare / vervangbare voeten
  • PSX-R2 upgrade poort
  • Afmetingen (H x B x D): 7,5 x 43,8 x 39,5 cm
  • Gewicht: 24 kg

De Cyrus Audio TTP platenspeler zal beschikbaar zijn voor levering vanaf eind oktober 2023, maar de prijs in euro is nog niet bekend.

Verkooppunten van het merk cyrus