Het Zweedse audiomerk Audio Pro introduceert de G10. Een slimme luidspreker die voorzien is van AirPlay 2 en Google Cast. Opmerkelijk hier is vooral het kleine formaat. Dat zorgt ervoor dat de G10 zich heel goed en gemakkelijk leent om overal in huis te plaatsen of zelfs hangen. Gemonteerd tegen de muur of op een moderne plafondrail? Het kan allemaal.

De lancering van de G10 slimme luidspreker is vooral een antwoord op de toenemende vraag van de consument naar compatibiliteit met AirPlay 2 en Google Cast, bovenop de multiroom technologie uiteraard waarvoor Audio Pro al jarenlang voor gekend is.

“Whilst still creating a speaker with this multiroom compatibility, we thought it appropriate to go all the way with the additional integration of the Google Assistant feature, allowing users convenient voice-activated control over their audio, simply by speaking to it.”

De G10, die qua uiterlijk erg vergelijkbaar is met de nieuwe ‘look’ die ook al in de A10 was geïntroduceerd, kan een draadloos multiroom-systeem vormen met andere Google Cast-compatibele luidsprekers. Als alternatief kan het eigen multiroom-platform ook meerdere Audio Pro-producten groeperen.

In de toekomst wil Audio Pro zich vooral toeleggen op de integratie van Google Cast en AirPlay 2 als een soort van standaard bij toekomstige producten. Alleen maar goed nieuws dus voor de fans van Google Cast en AirPlay 2!

In de loop van de maand december zou de Audio Pro G10 op de markt verkrijgbaar moeten worden in een licht- of donkergrijze afwerking voor een adviesprijs van 250 euro.

Verkooppunten van het merk audio-pro