Cyberdrive brengt een ambitieus project naar crowdfundingsite indiegogo. Dat project is de eerste portable 4K speler ter wereld: de Seiun Player. Naast de 4K-kwaliteit op vlak van video biedt het toestel ook nog hoogwaardig geluid via hi-res audio.

4K video lijkt haast al de normaalste zaak ter wereld te worden. Sony liet al weten dat hun nieuwe PS4 Neo gamers in 4K zal laten gamen, en zowat iedere tv of AV-receiver kan stilaan de 4K kwaliteit draaien. De volgende stap wordt echter gedaan door het kleine Cyberdrive (voormalig bekend als Forte Audio). Het bedrijf laat een nieuwe lijn aan portable spelers zien die Netflix & chill naar je broekzak brengt. De Cyberdrive Seiun Player is dan een portable speler die alle video in 4K kan brengen, evenals hi-res audio ondersteund.

De Seiun Player komt in drie verschillende modellen: de standaardversie, de Pro en Pro X. Deze laatste twee komen met de 4K-ondersteuning. Verder kan je gebruikmaken van de wifi-functie om ja content te streamen. Zo kan je je onder meer beroepen op Netflix, Spotify, Deezer, Tidal en Amazon Video. Verder kan je nog gebruikmaken van een HDMI 2.0 poort om de Seiun te verbinden aan je televisie. De crowdfundingcampagne op Indiegogo bleek erg populair, aangezien Cyberdrive meer dan $750.000 binnenhaalde. De prijzen van de modellen zijn bovendien erg betaalbaar. Boor het standaardmodel betaal je $30 (€26), de Seiun Pro 90$ (€80) en de Pro X kost je $150 (€132). Ga zeker eens een kijkje nemen op hun Indiegogo-pagina.