Haast een jaar geleden kondigde draaitafelfabrikant Analog Manufaktur Germany (AMG) een draaitafel aan. De draaitafel zou de Viella Forte gaan heten en zou volgens de fabrikant een superieure versie zijn van zijn voorgaander Viella. Hun vlaggenschip is momenteel in productie en laat dat nu geen ideaal moment om hier eens dieper op in te gaan.

AMG ontwikkelt en vervaardigt de nieuwe draaitafel in Duitsland. Het model heeft hetzelfde schotellagerontwerp, ontkoppelde spil, Lorenzi handgemaakte borstelloze DC-motor, visuele vorm en voetafdruk als hun eerdere Viella-model.

Bij de nieuwe versie van de Viella lag in het ontwerp de focus op massa, stijfheid en verfijning. Op die manier kan de nieuwe draaitafel volgens AMG meer macrodynamiek, meer microdetails, grootschaligere prestatie en grotere transparantie bieden. Bovendien is de Forte opgebouwd uit nieuwere materialen en werden er andere bewerkingstechnieken toegepast. Deze draaitafel is ook nog voorzien van een nieuwe plint, schotel, schotelklem, armbasis, bijgewerkte aandrijfelektronica, voedingsontwerp en voedingsbehuizing.

Specificaties

De plint van de Viella Forte is CNC-gefreesd uit een massief blok aluminium. Deze is 70 mm dik en weegt 23 kg. Dit is een stuk groter én zwaarder dan zijn voorganger. Volgens AMG zorgt de één-stuk behuizing voor grotere stijfheid en massademping. Het draaiplateau is eveneens CNC-gefreesd en gemaakt van vliegtuigkwaliteit aluminium. Ook dit deel is weer een stuk groter en zwaarder dan dat van de oorspronkelijke Viella.

Tot slot werd ook de elektronica herzien. Op die manier start het zware draaiplateau sneller op. Verder werd een nieuwe ringkerntransformator toegevoegd en zorgt de extra spanningsfiltering voor minder fluctuaties.AMG VIELLA FORTE TURNTABLEVoor meer informatie over de Viella Forte kan je terecht op de website van de fabrikant.

Verkooppunten van het merk amg