Dit najaar wordt er een nieuwe software-update uitgebracht voor de Apple AirPods Pro (tweede generatie). Deze zal de persoonlijke audio-ervaring transformeren. Aldus Apple. Met functies zoals ‘adaptieve audio’, ‘gepersonaliseerd volume’ en ‘gespreksdetectie’ worden de AirPods Pro nog gebruiksvriendelijker in verschillende omgevingen. Ook tijdens gesprekken zal een luisteraar voordelen ondervinden. Bovendien worden er verbeterde functies toegevoegd voor alle AirPods-modellen. Daardoor verloopt het schakelen tussen apparaten, alsook het voeren van telefoongesprekken, nog soepeler.

Met hun toonaangevende prestaties en iconisch design hebben de AirPods de wereld van persoonlijke audio voorgoed veranderd. De AirPods Pro (2e generatie) introduceerden een nieuwe manier om omgevingsgeluid te dempen, zodat gebruikers nog meer van hun favoriete muziek konden genieten. De updates van dit najaar tillen deze ervaring naar een hoger niveau met de introductie van ‘adaptieve audio’. Dit betreft een nieuwe luistermodus die de transparantie op een dynamische manier combineert met actieve ruisonderdrukking. Hierdoor kan een trotse eigenaar profiteren van optimaal geluid. Ongeacht de omgeving waarin hij/zij is.

Met ‘gepersonaliseerd volume’ wordt de media-ervaring automatisch afgestemd op de omgevingsomstandigheden en luistervoorkeuren. Dit gebeurt mede dankzij machine learning-technologie.

Wil je in gesprek gaan met mensen om je heen terwijl je je AirPods Pro (2e generatie) draagt? De functie ‘gespreksdetectie’ verlaagt automatisch het volume zodra je begint te praten. Tegelijkertijd worden de stemmen van je gesprekpartner(s) versterkt. Achtergrondgeluid wordt gedempt.

Daarnaast zal het het nog eenvoudiger zijn om verschillende Apple-apparaten te gebruiken dankzij nieuwe updates voor ‘automatisch schakelen’. De nieuwe verbinding wordt omschreven als sneller en betrouwbaarder. Zo kan je moeiteloos overschakelen van bijvoorbeeld je favoriete podcast op een iPhone naar een videovergadering op een Mac.

Voor telefoongesprekken worden de AirPods nog gebruiksvriendelijker. Hoe? Dankzij een nieuwe functie waarmee je de microfoon in of uit kan schakelen op de AirPods Pro (1e en 2e generatie), AirPods (3e generatie) en AirPods Max. Door op de ‘steel’ te drukken (of op de Digital Crown bij AirPods Max) kunnen gebruikers anderen eenvoudig dempen. Multitasken wordt hierdoor nog gemakkelijker.

De AirPods-bèta voor ontwikkelaars is ondertussen al beschikbaar voor leden van het Apple Developer Program. Voor meer informatie surf je best naar developer.apple.com. De nieuwe AirPods-features komen dit najaar beschikbaar als onderdeel van een gratis firmware-update.

Verkooppunten van het merk apple