Retailgigant Amazon heeft een pagina geplaatst op haar website over een ‘Fire TV Cube’, waarmee geïnteresseerden in het nieuwe product worden gevraagd zich aan te melden voor meer informatie. Er is momenteel echter geen verdere informatie, enkel het bericht ‘details coming soon’.

De pagina werd gespot door AFTVnews, die eerder andere lekken in de Amazone heeft gemeld en suggereert dat binnenkort een nieuwe tv-videostreamer zal verschijnen.

De bestaande Fire TV 4K werd afgelopen september gelanceerd en heeft Alexa-spraakbesturing via de Alexa-afstandsbediening.

De kubusvormige nieuwkomer zou kunnen beschikken over een Echo Dot-achtig bovenpaneel met de bekende blauwe LED-lichtbalk die spraakopdrachten mogelijk maakt. Het licht doorheen het teaserbeeld (zie foto) lijkt dat te bevestigen.

Als dit het nieuwe topmodel van Amazon is, verwachten we dat het overeenkomt met de ondersteuning van het huidige model voor 4K, HDR10 en Dolby Atmos. Het zou ook een snellere processor kunnen hebben.

Het is onwaarschijnlijk dat de Fire TV Cube compatibiliteit met Dolby Vision introduceert, aangezien het een HDR-formaat is dat Amazon nog niet eerder heeft ondersteund. Maar misschien is het wel de eerste streamer die HDR10 + ondersteunt, aangezien Amazon Prime Video dat is beginnen streamen.