Idagio, de Berlijns gevestigde streamingdienst biedt naast hun betaalde streaming abonnementen nu ook een gratis variant aan. Vanaf nu kunnen muziekliefhebbers wereldwijd dus ook gratis gebruik maken van de dienst

Idagio specialiseerd zich vooral in het aanbieden van klassieke muziek, ondertussen hebben ze al een aanbod van meer dan 1 miljoen nummers. Er zijn ook een aantal exclusieve stukken bij die je nergens anders kan vinden. Zo zijn er bijvoorbeeld muziekstukken beschikbaar van Simon Rattle, Valery Gergiev, het Weens Philharmonisch Orkest, … Deze afspeellijsten worden zelfs beschikbaar gemaakt voor de gratis gebruikers.

Idagio streaming

Let wel op, voor het gratis abonnement gaan gebruikers wel moeten inboeten op vlak van kwaliteit. Bovendien kunnen gratis gebruikers van de streamingdienst ook geen muziek opslaan, als dat dus belangrijk is voor jou dan zal je toch moeten upgraden naar een betalend account. Het bedrijf wil hiermee de drempel wegnemen om in te stappen op hun streamingplatform. Nog een nadeel is dat je niet voor- of achteruit kan spoelen en dat je favoriete muziek soms wordt onderbroken door boodschappen van Idagio.

Je kan gebruik maken van de dienst via het web of via een app voor je smartphone. Android of iOS? Het maakt niet uit, het is geschikt voor beide besturingssystemen. Via deze link kan je intekenen op de gratis streaming dienst.

Idagio streaming