Neat Acoustics mag haar assortiment weer opnieuw verder uitbreiden. Ze presenteren de nieuwe Orkestra luidspreker die deel uit maakt van de Ekstra familie. We weten nog niet zoveel over dit spiksplinternieuwe model maar de informatie die we al hebben delen we heel graag met jullie in dit bericht.

“Combining elements from the EKSTRA and the prestige ULTIMATUM XL6 Model, the Orkestra is a 2.5 way design incorporating a 75mm true ribbon tweeter, and three Peerless 170mm main drive units.”

De Neat Orkestra betreft een full-range model met een bijzonder kleine ‘voetafdruk’ waardoor de luidspreker zich perfect leent om geplaatst te worden in compacte ruimtes. Er worden stevige bassen gegarandeerd in combinatie met een gedetailleerde midden- en hoogweergave. Dit zorgt ervoor dat de Orkestra luidspreker ideaal is om te genieten van ieder type muziek, in welk genre dan ook.

Het bovenste gedeelte bevat o.a. de tweeter en een 170 mm drive unit voor de bas en
midrange. Zo zal de Neat Orkestra functioneren als een gesloten 2-wegspeaker. Benieuwd naar de specificaties? Hieronder zetten we voor jullie de belangrijkste kenmerken op een rijtje.

  • Drive units: 1 x 75mm Ribbon Tweeter, 3 x 170mm Main Drive Units
  • Frequentiebereik: 20 Hz – 40 kHz
  • Gevoeligheid: 88dB / 2.83v
  • Impedantie: 8 Ohm
  • Afwerkingen: Natural Oak; American Walnut; Black Oak; Satin White

Om de lancering van de Orkestra heeft Neat Acoustics ook nog deze leuke introductiefilm gemaakt. Zeker de moeite waard om eens te bekijken!