Amazon heeft laten weten dat er een serieuze fout in de firmware is opgedoken van hun Echo Buds waardoor het dus mogelijk zou zijn dat de in-ears oververhitten tijdens het oplaadproces. Eerder werden alle consumenten die de Amazon Echo Buds in huis hebben al op de hoogte gebracht via mail van het probleem wat zich opeens manifesteerde. 

Amazon Echo BudsHeb jij zelf ook de in-ears van Amazon in huis? Dan bestaat er maar één oplossing en dat is de firmware updaten. Deze zou de oververhitting moeten tegen gaan. De keerzijde van de medaille heeft wel een positief punt, de Echo Buds hebben nu een iets langere accuduur. Muzikaal genot gegarandeerd dus!

Amazon adviseert om de update zo snel mogelijk uit te voeren. Het is niet 100 procent zeker dat het altijd mis gaat tijdens het laden, een versmelting tijdens het gebruik lijkt onvermijdelijk. Het kan nog andere problemen veroorzaken want de warmte kan bijvoorbeeld een chemisch proces in gang zetten dat vooral effect heeft op de Lithium-accu’s. Niet interessant dus je dopjes in je oren hebt.

Klaar om de update uit te voeren? Plaats de oortjes in hun bijhorende laadetui, zorg dat ze minstens voor 30 procent zijn opgeladen en koppel ze via bluetooth aan je smartphone. Vervolgens navigeer je naar de Alexa-app, Devices, Echo & Alexa, Echo Buds, About en daar zou je normaal gezien de huidige softwareversie kunnen zien. Zorg dat je minstens beschikt over een 318119151 versie of hoger.

Amazon Echo BudsDaarna mag je de etui sluiten en je smartphone gedurende een halfuur in de buurt laten liggen van de Amazon Echo Buds. De upgrade zal automatisch uitgevoerd worden maar wel enkel en alleen op voorwaarde dat je smartphone verbonden is met het netwerk. Als ie klaar is kan je eenvoudigweg controleren of de update gelukt is door de softwareversie na te kijken. Verschilt hij in vergelijking met het vorige nummer? Dan zijn jouw in-ears opnieuw klaar voor gebruik!

Ondervind je toch nog enkele problemen? Breng dan zeker eens een bezoekje aan de website van Amazon om meer te lezen over de update. Succes alvast!