Sharp is een pionier in de lancering van de 8K technologie. Enkele jaren geleden hebben ze hun 8K-technologie reeds voorgesteld op de IFA in Berlijn. Blijkbaar was men toen veel te vroeg met deze aankondiging en was toen het economisch ‘klimaat’ nog niet ok om zo’n lancering succesvol af te ronden. Onlangs heeft op CES 2018 LG ook hun interesse en ontwikkeling rond 8K aangekondigd. Daarom blijkt het nu een beter moment te zijn om 8K aan te kondigen en daarom heeft Sharp zijn plannen voor 8K in 2018 voorgesteld.
Daarom waren we blij te horen dat eind dit jaar een enorme 8K Sharp LCD-tv in de verkoop gaat. Maar het bedrijf, dat eigendom is van de Taiwanese elektronicagigant Foxconn, kijkt ook naar OLED. Hierbij heeft Universal Display, een ontwikkelaar en leverancier van OLED-technologieën, een uitbreiding van zijn partnerschap met Sharp Corporation aangekondigd om “OLED-materialen en -technologie aan Sharp Corporation te leveren voor gebruik in de OLED-schermen van het bedrijf”.
Sharp 8K OLED-schermen zijn dus niet ver weg meer en zijn heel welkom op de wereldmarkt om een gezonde concurrentie met het LG Display ‘monopolie’ op te zetten.

Verkooppunten van het merk sharp