Met een beelddiagonaal van maar liefst 70 inch oftewel 177 cm haal je onmiddellijk een beest van een scherm in huis. Voor de Japanse fabrikant Sharp stopt het daar nog niet bij. Met een LED scherm van maar liefst 90 inch in hun gamma mikt de fabrikant toch duidelijk op de liefhebbers van de ‘grotere’ panelen. Als je erover nadenkt hoe groot een scherm van 70 inch eigenlijk echt is kan je misschien de vergelijking maken met een bioscoop film kijken vanuit de middelste rij en deze Sharp Aquos 70 3D LED televisie bekijken vanaf een meter of 3 à 4. Voeg daar nog eens aan toe dat dit zwaargewicht de capaciteiten heeft om via active shutter technologie je woonkamer letterlijk te vullen met driedimensionale beelden. Om nog even verder te gaan met op te scheppen over ‘grootte’ (typische mannelijke eigenschap zeker ?), beeld je een online gaming sessie voor, in een van je geliefkoosde first person shooters op je console, ja 177 cm kan wel degelijk het verschil maken in beleving!

Sharp
Sharp is een van oorsprong Japans bedrijf dat het levenslicht zag in 1912. De naam van het bedrijf is een leuke afgeleide van een uitvinding van een van de oprichters van het bedrijf namelijk de Ever-Ready Sharp Pencil, een uitvinding van de hand van Tokuji Hayakawa. Het bedrijf kende een moeilijke start omdat het tijdens de Kanto-aardbeving in de jaren twintig volledig werd vernietigd. De eigenaars besloten dan om het geheel te verhuizen naar Osaka en daar opnieuw van start te gaan. In 1925 kwam het bedrijf op de markt met radio’s die het fabriceerde in haar nieuwe vestiging in Osaka. Vanaf 1953 was Sharp de eerste producent die in Japan op de markt kwam met televisietoestellen.

Sinds de latere decennia van de twintigste eeuw is er natuurlijk wel het een en ander veranderd voor een elektronicabedrijf als Sharp. Zo heeft het bedrijf ondertussen meer dan 47.000 mensen in dienst waarvan de helft in het thuisland Japan gestationeerd is. De producten worden in maar liefst 164 landen over heel de wereld verkocht waardoor we hier in totaliteit toch wel van een multinational mogen spreken. Op dit moment heeft de Japanse producent een uitgebreid scala aan producten voor zowel de particuliere markt als de professionele markt. De liefhebbers kunnen er zelfs terecht voor zonnepanelen! Maar het deel dat ons natuurlijk het meeste aanpreekt, is hun aanbod van consumentenproducten met LCD-TV’s met LED-backlight, audio-systemen, beamers,… Uit deze serie gaan we aan de slag met de Sharp LC-70LE835E, een televisietoestel met een beelddiagonaal van maar liefst 70 inch. Als we je dan vertellen dat Sharp modellen tot 90″ in huis heeft, dan moeten we je niet duidelijk maken dat ze graag groots uitpakken.

Verkooppunten van het merk sharp