Het Japanse TechDAS brengt een opvolger op de mark van hun eerdere Air Force V draaitafel. De Air Force V Premium zou naar eigen zeggen, in vergelijking met het instapmodel van 13.000 euro, beschikken over heel wat verbeteringen. De draaitafel is met zijn 26 kg alles behalve licht te noemen. Toch is hij wél uiterst compact en ook enorm ‘luchtig’.

De eerste vernieuwing schuilt in het verbeterde chassis dat gemaakt is van een massieve blok aluminium, net zoals bij het Air Force III model. De fabrikant van draaitafels voegt er verder nog aan toe dat het dynamisch bereik sterk toegenomen zou zijn, ze vergelijken het met het bereik van de hogere modellen.

TechDAS Air Force V Premium

Dankzij het luchtdragend mechanisme wordt er voor gezorgd de schotel van zeven kilogram ‘drijft’ over een dunne laag lucht. Hierdoor worden trillingen zoveel mogelijk geïsoleerd ten op zichte van de roterende schotel en de plaat. Er zou zelfs vacuüm gecreëerd worden dat er op zijn beurt voor zorgt dat de plaat op het draaiplateau wordt gehouden.

“Deze unieke luchttechnologie creëert een geluidsweergave die compleet anders is qua dimensie in vergelijking met conventionele draaitafels.”

De draaitafel is 31,2 x 16,8 x 36,8 cm groot (b x h x d) en is niet bepaald licht met zijn 26 kg. Er kunnen tot vier toonarmen toe op gemonteerd worden. Met behulp van een 2-fase, 4-polige synchrone AC-motor en een gepolijste aandrijfriem van polyurethaanrubber wordt het geheel aangedreven. De combinatie van deze twee elementen garanderen een trillingsvrije geluidsweergave en een hoge signaal/ruisverhouding. Je kan kiezen tussen een snelheid van 33,3 of 45 toeren per minuut.

Naar verwachting zouden de eerste bestellingen worden uitgestuurd in de maand september van dit jaar. TechDAS heeft nog niet officieel bekend gemaakt wat de adviesprijs zou zijn maar naar verwachting zal dit Premium model duurder uitvallen dan zijn kleinere broer: de TechDAS Air Force V.

Voor de meest actuele informatie surf je best eens naar de website van TechDAS.