Een paar weken geleden gaf YN-Audio al aan het Duitse X-odos naar de Nederlandse markt te brengen, en die belofte hebben ze waargemaakt. De eerste server xo|one is toegevoegd aan het assortiment.

“Wij richten ons al meer dan 5 jaar op streaming en houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten”, aldus YN-Audio. “ Wij zijn altijd op zoek naar de pareltjes, merken die zich echt onderscheiden op het gebied van prestatie en functionaliteit.” Het Duitse merk X-odos trok de aandacht van YN-Audio toen ze de xo|one hadden beluisterd.

“Aangesloten op een goede DAC merk je hoe transparant en “clean” de weergave is, met ongekend veel detail en gevoel van ruimte”, vertelt de distributeur. “Hij is echt in staat je de muziek te laten beleven.” Ook is YN-Audio razend enthousiast over de eigen ontwikkelde app van X-odos, waar services als Tidal, Qobuz en het nieuwe HIGHRESAUDIO zijn ingebouwd. Volgens YN-Audio komt er later dit jaar komt er nog een nieuwe app uit met ‘hele gave nieuwe functionaliteiten’. Multifoon in Rotterdam is de eerste dealer van de Duitse producten, maar als het aan YN-Audio ligt blijft het daar niet bij.

X-odos
X-odos is pas een paar jaar oud, maar timmert al flink aan de weg. Het bedrijf is in 2014 opgericht door Christof Poschadel, die zijn ambitie niet onder stoelen of banken steekt. Zijn plan was een muziekserver ontwikkelen met een intuïtieve bediening en hoogstaande prestaties, die beter was dan wat er destijds al op de markt te verkrijgen was. X-odos heeft inmiddels twee modellen uitgebracht, de xo|one server en streamer xo|stream die beide gebruik maken van een eigen platform en te bedienen zijn via de eigen ontwikkelde app. Dit jaar worden er nog een aantal versies met DAC verwacht.