Goed nieuws voor trotse eigenaars van een Apple 4K TV want binnenkort kan je genieten van 4K-streams op YouTube, streamen maar!

Apple 4K tv
Apple en Google zijn ondertussen, nog altijd niet, de beste vrienden. Het lijkt wel alsof er een ‘strijd’ aan de gang is die onder de radar moet blijven. Het probleem is dat Google 4K content aanbiedt via YouTube, maar daarvoor gebruikt de internetgigant een eigen codec voor. Spijtig genoeg is deze codec niet compatibel met het besturingssysteem van Apple noch met Apple TV (4K).

Google heeft eerder nooit die codec in de YouTube-app proberen te verwerken om de één of andere mysterieuze reden. Misschien dat Apple daarvoor iets tussen zat maar dat is momenteel koffiedik kijken. In elk geval, als jij bij je thuis beschikt over een 4K Apple TV dan ben je na de tvOS 14 update in de mogelijkheid om te kijken naar 4K-streams op YouTube.

De update zal er hoogstwaarschijnlijk pas komen in de loop van de herfst (dit jaar), nog even wachten dus. Momenteel is het nog onduidelijk of ook iOS en iPadOS mee profiteren van deze update. We vermoeden dat dit alleen maar beperkt zal blijven tot de Apple 4K TV.

Wel jammer natuurlijk als je weet dat iPad’s een hogere resolutie kunnen weergeven dan alleen maar Full HD. Fingers crossed!

Verkooppunten van het merk apple