Met de nieuwe Kalista Dreamplay Twenty-Twenty draaitafel lijkt Métronome de stap te maken naar analoog. Tot op heden brachten ze uitsluitend maar digitale producten uit maar nu, misschien door de corona crisis, besloten ze om een andere weg in te slaan.

Métronome Kalista Dreamplay Twenty-Twenty

Het is een exclusief en prachtig plaatje om te zien, maar daar schikt de prijs zich ook naar want deze bestaat uit maar liefst vijf cijfers. In de jaren 2000 waren ze gestart met het ontwikkelen van de Métronome Kalista, een cd-loopwerk dat vooral doet denken aan een draaitafel.

De ontwerpers hadden toen als doel om een analoge geluidsweergave te laten weerklinken op een digitaal apparaat. En daar zijn ze met glans in geslaagd want twee jaar laten kwam de eerste Kalista op de markt.

Omdat ze hun producten, vaak in alle stilte, verder doorontwikkelingen wilden ze met hun nieuwste Kalista Dreamplay Twenty-Twenty net dat stapje verder gaan. Ze hebben alles uit de kast gehaald om een degelijke, exclusieve én tevens goedklinkende draaitafel neer te zetten die geschikt is voor het afspelen van vinylplaten.

“Wij zijn geen pure specialist m.b.t. draaitafels, maar wij zijn analoge geluidsminnaars. Het is mijn droom om deze passie te delen met liefhebbers van Kalista. Met het uitbrengen van de DreamPlay Twenty-Twenty vieren we Kalista’s oorsprong van twintig jaar geleden.”

– Jean Marie Clauzel, Hoofdontweper en eigenaar van Métronome

Métronome Kalista Dreamplay Twenty-TwentyDe draaitafel met een gewicht van een slordige 40 kg wordt volledig met de hand gemaakt in de fabriek van Métronome in Frankrijk. De Kalista Dreamplay Twenty-Twenty is gemaakt van aluminium, roestvrij staal en methacrylaat. Het apparaat beschikt over een magnetische vloeistofophanging waardoor de behuizing losgekoppeld wordt van de ondergrond.

Wat toch wel uniek is aan deze draaitafel is dat ook het 16 kg zware draaiplateau als het ware ‘zweeft’ op magneten. Aan de voorkant is er een aanraakscherm voorzien waarmee je alles kan bedienen.

De fabrikant heeft nog geen informatie bekend gemaakt wat betreft de levertijden. Ook de adviesprijzen laten nog even op zich wachten maar wij vermoeden dat je toch een bedrag zal moeten neertellen van 5 cijfers voor de komma.

Als je beslist om de Métronome Kalista DreamPlay Twenty-Twenty in huis te halen dan kan je er optioneel nog een driepoot statief bij krijgen.

Verkooppunten van het merk metronome-technologie