Via Twitter heeft het Deense Bang & Olufsen laten weten dat het zal samenwerken met Microsoft om hun nieuwste Xbox gameconsole te voorzien van een hoogwaardige geluidsweergave. Hiermee betreedt het audio- en lifestylebedrijf zich voor de eerste keer op het terrein van gaming.

Xbox-fans zullen nog even moeten wachten op de lancering ervan want ze verwachten dat de nieuwste Xbox-console op de markt zal verschijnen tegen het einde van 2020. Xbox heeft B&O ingeschakeld omdat ze high-end audio willen creëren tijdens het spelen van jouw favoriete game.

“De samenwerking zal een nieuw audio-aanbod creëren om tegemoet te komen aan het high-end segment binnen gaming, door gebruik te maken van de kernwaarden van B&O op het gebied van geluid, ontwerp en ambacht. Dit omvat ‘Designed for Xbox’-functionaliteiten, wat zorgt voor naadloze connectiviteit en een verbeterde gebruikerservaring.”

Over verdere details is er nog niets gezegd. Op dit moment is het dan ook nog niet duidelijk wat het precies zou worden. Matt Kesselring, hoofd van hardwarepartnerschappen bij Xbox, liet wel verstaan dat het mogelijks iets draagbaars zou kunnen zijn. Maar misschien wordt het toch wel een draadloze luidspreker? Of wordt de B&O techniek misschien in een Xbox-console ingebouwd?

Verder laat Xbox weten dat ze enorm verheugd zijn om samen te werken met een gerenomeerde audiofabrikant zoals B&O. Xbox wil een nieuw premium niveau van gamingaudio op de markt brengen voor fans van zowel de Xbox als van B&O over de hele wereld.

Door het betreden van de game-industrie wil Bang & Olufsen doen waar ze goed in zijn: uitstekende geluidsprestaties leveren, verpakt in een verbluffend ontwerp dat tot stand is gekomen door solide vakmanschap. Aldus Christoffer Poulsen, Vice-president en hoofd productmanagement bij B&O.

Bij Xbox denken ze in ieder geval de perfecte partner te hebben gevonden om dit te realiseren. Het enige wat we dus zeker weten is dat ze zullen samenwerken met elkaar om een gameconsole op de markt te brengen voorzien van high-end audio. B&O staat niet bekend om hun meest prijsbewuste apparaten, benieuwd dus wat het zal geven als de nieuwste Xbox in première gaat. Allemaal uitkijken daar naar dus!

Verkooppunten van het merk bang-olufsen