Linn heeft de wereldwijde lancering aangekondigd van twee gloednieuwe passieve luidsprekermodellen, de 119 en 150, samen met de geheel vernieuwde Selekt DSM: Classic Hub. Deze nieuwe producten markeren een spannende stap vooruit voor Linn en bieden muziekliefhebbers en audiofielen wereldwijd de mogelijkheid om hun luisterervaring naar een hoger niveau te tillen.

119 en 150: Energieke, verfijnde en plezierige luidsprekers

De 119 en 150 zijn volledig nieuwe luidsprekermodellen van Linn, die ontworpen zijn om zowel visueel als auditief te imponeren. De 119 is een moderne, compacte luidspreker met hoge prestaties, terwijl de 150 zijn grotere, vloerstaande broer is. Beide modellen combineren een energieke geluidsweergave met verfijning en veelzijdigheid, en bieden luisterplezier ongeacht het bronmateriaal.

Linn heeft een lange traditie in het ontwerpen van compacte luidsprekers die prestaties leveren die hun formaat overstijgen. De 119 en 150 bouwen voort op deze erfenis en tillen de geluidskwaliteit naar een nieuw niveau. Deze luidsprekers zijn voorzien van premium drivers die zorgen voor een uitstekende lineaire prestatie en een indrukwekkende geluidsuitbreiding.

De luidsprekers zijn ontworpen om elk muziekgenre even goed en plezierig te laten klinken, met behoud van neutraliteit en verfijning. De drive-units zijn aan de voorkant van de baffle gemonteerd zonder rooster, wat occlusie minimaliseert en de klankprestatie verbetert. De 119 is uitgerust met een achterpoort voor verbeterde basweergave, terwijl de 150 gebruik maakt van naar beneden gerichte poorten voor een omnidirectionele basweergave, wat interactie met muren vermindert.

Uitmuntende bouwkwaliteit en verfijnde details

De 119 en 150 luidsprekers zijn beschikbaar in afwerkingen zoals Satin Black, White, Walnut, en Oak, en brengen een luxe gevoel met zich mee dankzij het hoogwaardige materiaalgebruik. Beide luidsprekers hebben een magnetisch gemonteerde sierlijst, geïnspireerd door Linn’s vlaggenschip 360 luidsprekers, die concentrische groeven bevatten die doen denken aan het oppervlak van een vinylplaat, samen met een elektrogevormd Linn-logo dat dient als tweeterbescherming.

Voor de 119 luidsprekers zijn optionele zwarte of zilveren stalen standaards beschikbaar, zodat je ze stijlvol kunt plaatsen in elk interieur.

Exakt-conversie en nog meer flexibiliteit

Zowel de 119 als de 150 kunnen in een mum van tijd worden omgezet naar een Exakt-configuratie. Dit betekent dat je kunt profiteren van Linn’s gepatenteerde Exakt-technologie, waarbij alle benodigde versterking, DAC’s en digitale crossovers in de Selekt DSM kunnen worden geïnstalleerd. Deze flexibiliteit maakt het eenvoudiger dan ooit om een prestatieverhoging door te voeren en een volledig geoptimaliseerd systeem te creëren.

De nieuwe Selekt DSM: Classic Hub

Naast de lancering van de luidsprekers introduceert Linn ook de vernieuwde Selekt DSM: Classic Hub, die het toppunt van kwaliteit biedt binnen het Selekt DSM-assortiment. De nieuwe hub is voorzien van verbeterde metalen onderdelen, een nieuwe chassisstructuur en een elegant design dat vanuit elke hoek premium oogt en aanvoelt.

De Classic Hub is uitgerust met een geïntegreerde hoofdtelefoonversterker met een 6,3mm jack-uitgang, waardoor persoonlijke luistersessies eenvoudig worden gemaakt. Daarnaast zijn er RCA-uitgangen beschikbaar voor het aansluiten van een subwoofer voor extra basondersteuning.

Met zijn strakke metalen knoppen, grootformaat display en roestvrijstalen poten, is de Selekt DSM: Classic Hub niet alleen functioneel, maar ook een lust voor het oog.

Prijs en beschikbaarheid

De Linn 119 en 150 luidsprekers, evenals de Selekt DSM: Classic Hub, zijn nu beschikbaar om te bestellen. De luidsprekers zijn beschikbaar in afwerkingen zoals Satin Black, White, Walnut en Oak, met optionele standaards voor de 119. Demonstratiemodellen zijn al geleverd aan geselecteerde verkooppunten wereldwijd, en klanten kunnen een demonstratie boeken via de officiële website van Linn.

Prijsinformatie (opgelet we kennen alleen de prijzen exclusief BTW):

119 luidsprekers (per paar): €2.500
150 luidsprekers (per paar): €5.500
119 standaards (per paar): €299
Selekt DSM: Classic Hub: €5.650
Amplifier Cartridge (2 kanalen): €855
Organik DAC (stereo): €3.250
Katalyst DAC (stereo): €1.500
Standaard DAC (stereo): €220

De Selekt System-pakketten beginnen vanaf €9.226 voor de 119 en €12.226 voor de 150.

Met de lancering van de 119 en 150 luidsprekers en de vernieuwde Selekt DSM: Classic Hub, biedt Linn muziekliefhebbers de kans om hun audio-opstelling naar nieuwe hoogten te brengen. Of je nu kiest voor een passieve configuratie of een volledig actieve opstelling met Exakt-technologie, Linn zorgt voor een ongeëvenaarde luisterervaring.

Verkooppunten van het merk linn