Advance Paris WTX-StreamPro is het nieuwste streaming-product van Advance Acoustic en valt meteen op door zijn kleine afmetingen. Niettemin heeft het bedrijf het over een high-definition HiFi-streamer en belooft de Advance Paris WTX-StreamPro bijzonder flexibel in gebruik te zijn.
Het Franse bedrijf Advance Acoustic biedt al veel oplossingen die zijn ontworpen om een ​​bestaand hifi- of AV-systeem aan te sturen. In de meeste gevallen zijn dit voornamelijk Bluetooth-oplossingen, maar ook draagbare audiospelers als bron voor het afspelen van muziek. Nu breidt het bedrijf zijn aanbod uit met een oplossing waarbij muziek wordt gestreamd via UPnP en dus een fabrikant- en platform-onafhankelijkheid garandeert. De Advance Paris WTX-StreamPro is voornamelijk ontworpen als oplossing voor een netwerk uitbreiding op bestaande audiosystemen.
De nieuwe Advance Paris WTX-StreamPro is een zeer compact product, het meet immers niet meer dan 131 mm x 113 mm x 42 mm (l x d x h). Bovendien presenteert het zich in een zeer eenvoudige behuizing, zodat het gemakkelijk in bijna elk HiFi- of AV-systeem kan worden geïntegreerd.
Op het frontpaneel vind je, naast de aan/uit schakelaar een knop om de actieve bron te selecteren en bijbehorende status-LED’s die de actieve invoer aangeven. Er is ook een 3,5 mm koptelefoonuitgang beschikbaar. Aan de achterzijde van de nieuwe Advance Paris WTX-StreamPro zitten verschillende soorten aansluitingen, waarbij de standaard RJ45 Ethernet-interface de aansluiting op het netwerk voorziet. Dit is echter niet de enige manier om de Advance Paris WTX-StreamPro in het netwerk te integreren. Een geïntegreerde WiFI-module volgens IEEE 802.11n is ook beschikbaar voor deze taak, waarbij een kleine staafantenne voor een optimale ontvangst en dus een betrouwbare signaaloverdracht moet zorgen. De ondersteuning van WPS maakt de integratie in de WiFi met een druk op de knop mogelijk, zolang het WiFi-toegangspunt of de centrale router dit ondersteunt. Naast een optische en coaxiale S / PDIF-interface als digitale uitgangen, heeft de nieuwe Advance Paris WTX-StreamPro ook een line-out en ook een line-in. Daarnaast is er een USB A-interface voor een overeenkomstige opslagmedium en een eigen verbinding voor een optionele uitbreiding voor Bluetooth. Dit kan worden aangesloten op de geavanceerde Acoustic X-FTB01 Bluetooth-dongel, zodat u ook smartphones, tablets en draagbare audiospelers als bron kunt gebruiken. Stroom wordt geleverd aan de Advance Paris WTX-StreamPro via een universele voeding aangesloten via een micro-USB-interface. Als alternatief kan daarom een ​​overeenkomstige USB-poort van een hi-fi of AV-systeem worden gebruikt, op voorwaarde dat deze op betrouwbare wijze de benodigde bedrijfsspanning van 5 V en 1 A levert.
De Advance Paris WTX-StreamPro werkt zoals hierboven beschreven als een DLNA-gecertificeerde UPnP-streamingclient en verwerkt gegevens in alle relevante formaten tot 24 bits en 192 kHz. Zo kan hij ook deel uitmaken van een multiroom audiostreamingsysteem, dat naast zijn eigen app, de Advance Playstream-app voor Apple iOS en Google Android, natuurlijk ook diverse controller-apps van verschillende providers voor UPnP beschikbaar heeft. Apple AirPlay wordt ook ondersteund, evenals rechtstreekse toegang tot services zoals Spotify, TIDAL en Qobuz, en natuurlijk is toegang tot duizenden internetradiostations op de nieuwe Advance Paris WTX-StreamPro mogelijk. Signaalverwerking wordt uitgevoerd op de nieuwe Advance Paris WTX-StreamPro met behulp van hoogwaardige Wolfson WM8740 DAC-convertercomponenten, waarbij de fabrikant een bijzonder aantrekkelijke signaalkwaliteit belooft. Natuurlijk is de levering van de nieuwe Advance Paris WTX-StreamPro voorzien van een bijpassende infraroodafstandsbediening, die alle functies van het apparaat weergeeft en dus een comfortabele bediening mogelijk maakt.
De nieuwe Advance Paris WTX-StreamPro is tegenwoordig al in gespecialiseerde winkels te vinden voor een adviesprijs van € 299, -.

Verkooppunten van het merk advance-acoustic