De Amazon Echo Show 5 is kleiner dan de gewone Echo Show. Ook heeft ze zoals elk ander Echo-apparaat ondersteuning van Alexa, de voice assistant van Amazon.

Amazon omschrijft het toestel als een perfect apparaat voor afspeellijsten. De 4W-luidspreker heeft ook een 3,5mm jack, waardoor muziek luisteren met een hoofdtelefoon mogelijk is. De ingebouwde camera met een maximale resolutie van 1280 x 720 pixels is dan weer ideaal om te videochatten. Omdat de luidspreker scherm heeft, kan het songteksten weergeven via Amazon Music. Het is ook compatibel met Spotify, Deezer, TuneIn en Apple Music.

Het scherm van 5,5 inch is ongeveer even groot als een eersteklas smartphone, maar met een resolutie van 960 x 480 heeft het niet de allerbeste kwaliteit. Het is ook mogelijk om je smart home-apparaten te bedienen via het scherm.

Amazon Alexa Echo Show 5

Alexa krijgt ook nieuwe aanpasbare nacht- en ontwaak-routines, waarbij de laatste het scherm oplicht om de zonsopgang na te bootsen voordat je alarm afgaat.

Een ingebouwde camerasluiter betekent ook dat de lens bedekt kan worden, waardoor je privacy gegarandeerd is.

Volgende maand komt de luidspreker uit in verschillende landen waar de Amazon Echo-luidsprekers al geleverd worden, waaronder Duitslan, Frankrijk, het VK, Spanje, Italië en de VS. Hij zal 90 dollar kosten. Wanneer de luidspreker in de Benelux zal verschijnen is nog niet duidelijk.