Focal heeft een nieuwe versterker uitgebracht: de Astral 16. Deze AV-processor is de eerste 16-kanaals multiroom AV-processor en -versterker van Focal. Ze is ontworpen in samenwerking met Immersive Audio Technologies.
Van die 16 kanalen zijn er 12 versterkt, zodat je deze rechtstreeks kunt aansluiten op een surround sound-installatie (ze ondersteunen Dolby Atmos, DTS:X en Auro-3D en hebben een vermogen van 20 watt per kanaal). De overige vier kanalen zijn voorversterkt met gebalanceerde XLR-uitgangen zodat ze gebruikt kunnen worden om extra multiroom stereosystemen te creëren.
Focal Astral 16Met de ingebouwde Dirac Live-software van Focal kan je room calibration uitvoeren. De versterker is uitgerust met zeven HDMI-ingangen en twee 4K-uitgangen, die allemaal 4K UHD-materiaal ondersteunen met daarbuiten ook nog HDR10, HLG en Dolby Vision HDR.

De Astral 16 is volledig aanpasbaar en wordt geleverd met een eigen speciale app voor de Apple iPad die volledige controle mogelijk maakt, toegang tot technische ondersteuning biedt en apparatuurdiagnostiek uitvoert.

Focal Astral 16Gericht op de aangepaste installatiemarkt, heeft Focal ook volledige compatibiliteit met Crestron, Control4, Savant en RTI huisinstallatiesystemen.
De Focal Astral 16 zal deze maand nog verkrijgbaar zijn voor een prijskaartje van zo’n €20.000.
Verkooppunten van het merk focal