Apple heeft onlangs een nieuwe firmware-update uitgebracht voor hun AirPods- en Beats-producten. Deze update richt zich op het verbeteren van de beveiliging en het oplossen van diverse bugs om de gebruikerservaring te optimaliseren. Dit is een belangrijke stap voor zowel AirPods als Beats-gebruikers, aangezien het helpt bij het beschermen van hun apparaten tegen potentiële aanvallen en zorgt voor een stabielere prestatie.

Belangrijkste Verbeteringen

Verbeterde Beveiliging

De firmware-update adresseert een kritieke kwetsbaarheid die aanvallers in staat zou kunnen stellen om via een Bluetooth-verbinding toegang te krijgen tot de koptelefoons. Deze kwetsbaarheid, geïdentificeerd als CVE-2023-27964, is gerapporteerd door beveiligingsexperts Yun-hao Chung en Archie Pusaka van Google ChromeOS. De update verbetert de authenticatieprocessen en beheert de status van verbindingen beter om dergelijke aanvallen te voorkomen.

Bugfixes en prestatieverbeteringen

Naast de beveiligingsverbeteringen bevat de update ook diverse bugfixes die de algehele prestaties van de apparaten verbeteren. Voor de AirPods Pro wordt gespeculeerd dat de update de “Conversation Boost” functie introduceert, wat helpt om de audio te focussen voor een betere luisterervaring in rumoerige omgevingen. Echter, Apple heeft geen gedetailleerde release notes vrijgegeven, dus de exacte wijzigingen zijn niet volledig bekend.

Toepassing van de update

De firmware-updates worden automatisch geleverd terwijl de AirPods of Beats koptelefoons aan het opladen zijn en binnen het Bluetooth-bereik van een iPhone, iPad of Mac bevinden. Gebruikers hoeven dus geen handmatige stappen te ondernemen om de update te installeren. Het is echter mogelijk om de firmwareversie van hun apparaat te controleren via de Bluetooth-instellingen op hun iPhone, iPad of Mac.

Nieuwste firmwareversies
AirPods Pro (2e generatie) met MagSafe-oplaadcase (USB-C): 6B34
AirPods Pro (2e generatie) met MagSafe-oplaadcase (Lightning): 6B34
AirPods Pro (1e generatie): 6A321
AirPods (3e generatie): 6A321
AirPods (2e generatie): 6A321
AirPods Max: 6A325
AirPods (1e generatie): 6.8.8

Met deze nieuwe firmware-update onderstreept Apple hun inzet voor de veiligheid en betrouwbaarheid van hun audio-apparaten. De verbeterde beveiligingsmaatregelen en prestatieverbeteringen zorgen ervoor dat gebruikers kunnen blijven genieten van een hoogwaardige luisterervaring zonder zich zorgen te maken over potentiële bedreigingen.

Verkooppunten van het merk apple