Apple Music zou binnenkort kunnen werken met de Chromecast streaming-dongles van Google, volgens de code van de Android-app.

9to5Google heeft wat onderzoek gedaan naar de app en enkele vermeldingen van compatibiliteit met Chromecast gevonden. Dit suggereert dat Apple de functie aan het voorbereiden is.

Als Apple de functie inschakelt, kun je content van Apple Music draadloos casten van je smartphone of tablet naar een Chromecast-apparaat. Ook casten naar Google Home-apparaten, zoals de Google Home Max slimme luidspreker wordt dan mogelijk.

Android is de afgelopen tijd geen prioriteit geweest voor Apple. Sinds de lancering van Apple Music op Android in 2015 heeft Apple er geen vaart achter gezet om nieuwe functies toe te voegen. De Android-app heeft bijvoorbeeld pas onlangs tablet-ondersteuning gekregen.

De muziekstreamingservice werd recent nog compatibel met de slimme luidsprekers van het Amazon Echo-assortiment en Amazon Fire TV-streamingapparaten. Hopelijk wordt dit binnenkort ook mogelijk via de Google Chromecast-dongles.

Verkooppunten van het merk apple