Apple zou bezig kunnen zijn met de ontwikkeling van een eigen thuisbioscopensysteem want het heeft een patent verkregen voor een draadloze en bekabelde luidsprekerhub dat gebruikt kan worden in een thuisbioscoopsysteem. Of Apple uiteindelijk dit systeem zal gaan bouwen moet de toekomst uitwijzen.

PatentlyApple.com merkte op dat Apple een patent aanvroeg voor een thuisbioscoopsysteem. Verder is er ook te lezen dat er een derde partij betrokken was bij deze aanvraag, namelijk KSC Industries. Dat is een productontwikkelings- en technologielicentiebedrijf dat zich vooral richt op audio. Apple gaat wel vaker in zee met een andere partij voor het aanvragen van patenten. Dat deden de technologiereus bijvoorbeeld ook bij eerdere aanvragen.

Apple neemt patent op draadloze thuisbioscoopHet schema bij het patent lijkt op een 5.1 of 7.1 surround-sound systeem te tonen. Hierbij is er directe communicatie tussen de subwoofer en middenluidspreker. Het geheel heeft veel weg van een draadloze oplossing in WISA-stijl voor home cinema audio. Deze past zich namelijk aan wanneer audiokanalen worden toegevoegd of verwijderd.

Natuurlijk mag niet vergeten worden dat Apple elk jaar vele patenten indient om de concurrentie voor te zijn en eigen intellectuele eigendom te beschermen. Veel van deze patenten worden uiteindelijk niet geproduceerd. Zo produceerde Apple nooit een iPhone met ingebouwde projector. Het zal dus afwachten zijn om te zien of Apple dit systeem daadwerkelijk zal produceren.

Verkooppunten van het merk apple