Begin 2016 stelde Arendal ons voor aan hun eerste luidsprekerreeks 1723. Sindsdien werd de reeks goed verkocht en beoordeeld, maar er was vraag naar kleinere luidsprekers. En die vraag heeft Arendal nu beantwoord in de vorm van de Arendal 1723 S Series.

De S staat voor … juist ja, Small. Veel klanten wilden dezelfde sterke prestaties, finesse en details, maar dan in een kleinere verpakking. En dat is nu precies wat de nieuwe Arendal 1723 S belichaamt. In dit nieuwe model vind je dezelfde waveguide en tweeter, dezelfde HDF-behuizing, dezelfde kleurenopties, dezelfde Spike Kit, dezelfde cross overkwaliteit. Het enige verschil? Het formaat. Ook de woofers van 8 inch werden iets verkleind naar 6,5 inch. De motoropbouw is dezelfde gebleven, alleen de conusmaat werd iets verkleind.

Natuurlijk is groter nog steeds beter op vlak van prestaties. Daarom zal je ook wel een verschil merken in basvolume. Grotere behuizingen en grotere driveroppervlaktes zorgen nu eenmaal voor meer bassen, maar verder is de geluidskwaliteit identiek. De Arendal 1723 S Series zijn THX Ultra-gecertificeerd. Een hele prestatie, want THX onderwerpt elke speaker aan een set van maar liefst 400 metingen. Dit certificaat betekent echter niet dat de Arendal 1723 S Series een dedicated home cinemasysteem is, het garandeert eerder een stevige consistentie.

De 1723 S is een perfecte combinatie als je wil mixen en matchen met de originele 1723 reeks. Misschien wil je de grotere Tower, maar heb je niet de plaats voor de origineel Center en Surround, dus kan je daarvoor deze van de S Series gebruiken. En dat allemaal probleemloos!

De reeks bestaat uit: Tower S (2499 per paar), Monitor S (1599 per paar), Center S (799 per paar) en Surround S (1299 per paar). Alle modellen zijn te koop in het zwart mat, glanzend zwart, wit mat en glanzend wit. Vanaf midden december zijn ze beschikbaar, maar je kan de modellen nu al voorbestellen.