ATC, de Britse fabrikant van hoogwaardige luidsprekers, kondigt vol trots een nieuwe telg aan binnen hun portfolio: de SCS70 Pro. De ‘naam’ zal waarschijnlijk niet onmiddellijk een belletje doen rinkelen maar het gaat hier om een 12″ actieve subwoofer. Een sub die ontworpen is om uitzonderlijke geluidsprestaties te leveren die voldoet aan de ‘standaard’ van muziekprofessionals. Tevens kunnen ze perfect overweg met ATC’s line-up van actieve monitors. Daarnaast stelt de producent een ‘afgeleide’ voor van dat exemplaar, de ATC SCS70iW Pro, specifiek voor inbouw toepassingen.

ATC SCS70 Pro

Volgens ATC zijn deze twee subwoofers, mede door hun prestaties en functies, uitermate geschikt voor zowel stereo, meerkanaals surround als Dolby Atmos. Beide modellen hebben een ‘high-excursion’ SS75-314SC subwoofer driver ‘aan boord’ die ATC heeft ontworpen en geproduceerd. De 12 inch SS75-314SC neodymium subdriver bevindt zich in een gesloten kast die opzettelijk zwaar is uitgevoerd om de interactie tussen de behuizing te minimaliseren. De SCS70 Pro is 56,8 x 46,4 x 50 cm groot en heeft een gewicht van 44 kg.

De ATC SCS70 Pro garandeert een uitzonderlijk goede balans tussen een hoge SPL, lage cut-off én lage vervorming. Het maximale geluidsdrukniveau is vastgelegd op 110 dB continu (116 dB piek). De subwoofer bevat een discrete MOSFET klasse AB vermogensversterker. Er zijn gebalanceerde in- (stereo) en uitgangen (stereo ‘Link’) aanwezig.

“The ATC SCS70 Pro is a 12”/300mm active subwoofer, designed to deliver the exceptional levels of performance required by audio and music professionals and integral to partnering with ATCs range of active monitors.”

ATC heeft niet alleen een niveauregeling maar ook een laagdoorlaat- en faseregeling geïntegreerd. Jij als eindgebruiker hebt de volledig controle. Het geluid kan vanop een afstand gedempt worden met behulp van de voetschakelaar. ATC voegt er graag aan toe dat de vergrendelbare voetschakelaar apart wordt geleverd.

De SCS70’s kunnen in serie worden aangesloten voor schaalbare prestaties. Dankzij de flexibele versterking kan je de ATC SCS70 afstemmen op basis van de beschikbare ruimtes en monitorsystemen.

Zijn ‘inbouw broer’ is heel gelijkaardig. Wel zijn er enkele verschillen zoals bijvoorbeeld de afmetingen. De behuizing van de ATC SCS70iW Pro is net wat minder diep (5 cm minder). Aangezien het hier gaat om een toestel dat bedoeld is voor inbouw, beschikt deze eenheid over een aparte versterker. Op die manier verdwijnen de bedieningselementen niet in de muur.

Het ‘duo’ wordt, net zoals de andere belevingsproducten van ATC, met de hand gebouwd in Engeland. De SCS70 Pro en SCS70iW Pro komen met een garantie van niet minder dan 6 jaar. Natuurlijk valt er nog veel meer moois te ontdekken over de SCS70 Pro en SCS70iW Pro van ATC. Benieuwd? Surf dan zeker eens naar de website van ATC en laat je verrassen.

Verkooppunten van het merk atc